Voor alle Nederlanders is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dit is niet voor niets! Zonder zorgverzekering zou u ontzettend hoge kosten moeten betalen bij een medische ingreep. Deze kosten kunnen vaak niet vanuit uw eigen portemonnee betaald worden, waardoor u al snel in financiële nood zou komen bij ongelukken of ziektes. In grote lijnen komt de dekking van verschillende zorgverzekeringen met elkaar overeen. Datzelfde geldt voor de premie hiervan! Er zijn echter een aantal aspecten om rekening mee te houden bij het vergelijken van verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om ook aanvullende verzekeringen af te sluiten, de mogelijkheid om gebruik te maken van collectiviteitskorting, enzovoorts. Op deze pagina leest u meer over een zorgverzekering vergelijken.

Online zorgverzekeringen vergelijken met handige tools

Zorgverzekeringen vergelijken is het makkelijkst, wanneer u hier een online vergelijkingstool voor gebruikt. Deze vergelijkingstools vertellen u binnen een paar seconden, welke zorgverzekering het beste op uw wensen aansluit. Wanneer u een geschikte zorgverzekering gevonden heeft, kunt u deze combineren met aanvullende verzekeringen. U kunt hierbij denken aan een tandartsverzekering! De periodieke controle bij de tandarts valt voor kinderen tot 18 jaar standaard onder het basispakket.

Aanvullende verzekeringen verbeteren uw dekking

Met een aanvullende verzekering kunt u uw dekking verbeteren. De kans op hoge kosten als gevolg van medische ingrepen neemt zodoende af. Door voor een tandartsverzekering te kiezen worden de kosten voor het vullen van gaatjes of bijvoorbeeld het trekken van rotte kiezen vaak vergoed. Kijk de exacte polisvoorwaarden van een verzekering goed na, om te voorkomen dat bepaalde kosten achteraf niet gedekt blijken te zijn.

Collectiviteitskorting gebruiken voor uw zorgverzekering

Veel werkgevers bieden de mogelijkheid aan om een collectiviteitskorting te gebruiken voor de zorgverzekering. U sluit de zorgverzekering in zo’n geval via uw werkgever af, waarmee u profiteert van een aantrekkelijke korting. Ook sportverenigingen kunnen een dergelijke korting aanbieden. Dit verschilt per Nederlandse sportbond en kan op de website van de sportbond gevonden worden. Voor studenten wordt vaak een studentenkorting aangeboden, om het afsluiten van een zorgverzekering voordeliger te maken. Bij het vergelijken van zorgverzekeringen is het belangrijk om hier rekening mee te houden.