Wanneer u met een auto de openbare weg betreedt, is het verplicht om een autoverzekering te hebben. Met een autoverzekering wordt u beschermd tegen de hoge kosten voor het herstel van schade aan andermans voertuig. Bij het vergelijken van autoverzekeringen zult u al snel merken, dat de verzekeringen in verschillende soorten worden aangeboden. Op deze pagina vertellen we u meer over deze verschillen, wat het vergelijken van de autoverzekeringen makkelijker zou moeten maken. Zo komt u tot een weloverwogen keuze!

Bij een autoverzekering vergelijken zijn er een aantal belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld allereerst aan de verschillende soorten autoverzekeringen, vervolgens aan de waarde van uw auto en de kans dat u te maken krijgt met ongelukken.

Verschillende soorten autoverzekeringen vergelijken

Een autoverzekering kunt u normaliter in drie soorten afsluiten, namelijk: een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco en een allrisk verzekering. Een allrisk verzekering is in feite niets meer dan een WA-verzekering met volledig casco. Een WA-verzekering is de goedkoopste verzekering en dekt enkel schade aan andermans voertuig of lichaam. Het gaat hierbij om materiële en immateriële schade. Door voor een WA-verzekering met beperkt casco te kiezen, wordt ook een deel van de schade aan uw eigen auto vergoed.

U profiteert van de beste dekking, wanneer u voor een WA-verzekering met volledig casco kiest. In dit geval zal ook schade als gevolg van een hagelbui vergoed worden in veel gevallen. Kijk de polisvoorwaarden van de verschillende verzekeringen nog eens na, om te zien welke autoverzekering voor u de beste dekking biedt.

Waarde van de auto en de kans op schade

Nu u weet wat de verschillen tussen autoverzekeringen zijn, kunt u een vergelijking maken. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de waarde van uw auto. Wanneer uw auto relatief weinig waard is, zult u wellicht liever een nieuwe auto kopen bij schade aan uw huidige model. In het geval van een dure auto, kiest u juist sneller voor het herstel hiervan. Een WA-verzekering met beperkt of volledig casco komt in zo’n geval goed van pas. Datzelfde geldt voor het feit dat de kans op schade in een grote stad doorgaans groter is, dan in een klein dorp.