Waar kan ik beleggen in CFD’s?

Waar kan ik beleggen in CFD’s?

Waar kan ik beleggen in CFD’s?

Om erachter te komen of beleggen in CFD’s iets voor je is leggen we eerst even uit wat het precies inhoudt. CFD staat voor Contract for Difference. Dit betekent dat je bij een CFD-broker, oftewel CFD-makelaar, een CFD-contract afsluit en een CFD-positie inneemt voor de waarde van aandelen, grondstoffen, valuta of indices zoals AEX en Nasdaq. Dit noemen we de ‘onderliggende waarde’ omdat je deze financiële instrumenten niet daadwerkelijk in bezit krijgt. Zijn we er nog? Nu komt het mooie van dit systeem. Je hoeft slechts 10% van de onderliggende waarde in kas te hebben bij de CFD-broker. Dus als je een contract afsluit voor een onderliggende waarde van 30.000 euro aan aandelen van bijvoorbeeld Microsoft, hoef je maar je 3.000 echte euro’s op je CFD-rekening te hebben staan. In vakjargon heet dit de ‘hefboom’, de winst die je maakt op de 30.000 euro aan aandelen Microsoft worden op je CFD-rekening bijgeschreven.

Beleggen in CFD’s is vooral populair bij zogenaamde day traders die op een en dezelfde dag CFD-posities kopen en dan weer met winst verkopen. Er zijn verschillende CFD-brokers waar je heel snel een account aanmaakt en direct kunt beginnen met beleggen in CFD’s. Doe dat niet! Want net zo snel als je geld kunt verdienen met CFD’s kun je het ook verliezen. Verdiep je eerst terdege in de CFD-handel en de verschillende CFD-brokers die CFD’s aanbieden. Het zijn er namelijk nogal wat. Allemaal hebben ze een eigen werkwijze en eigen voorwaarden. Met easyMarkets ben je bijvoorbeeld verzekerd van een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke broker. Ze hebben namelijk een eigen beleggingsplatform ontwikkeld waarmee je snel, flexibel en veilig kunt handelen via smartphone, tablet en computer. Veel beginnende beleggers zetten hun eerste stappen in CFD’s samen met Libertex. Hier kun je heel eenvoudig een zogenaamde demorekening openen om te oefenen met CFD-beleggingen.

Oefening baat de CFD-handel
Veel CFD-brokers bieden de mogelijkheid om met een demoaccount en demorekening eerst te ervaren wat het inhoudt om CFD-posities in te nemen. De meeste CFD-platforms hebben ook gratis leeromgevingen waar je onder andere leert van ervaren beleggers. In het begin zou je de keuze kunnen maken voor een op MetaTrader 4 gebaseerd platform. Deze is redelijk eenvoudig van opzet en je hoeft er relatief minder kennis voor te hebben om ermee uit de voeten te kunnen. Dit in tegenstelling tot het veel geavanceerdere MetaTrader 5.

In welke CFD’s kun je beleggen?
Bij het gros van de CFD-brokers is het mogelijk om te beleggen in de bekende indices: AEX, S&P500, Nasdaq en DAX. Maar je kunt ook gaan handelen in grondstoffen zoals goud, olie, granen en gas of de voor de hand liggende valutaparen, denk aan: EUR/USD of USD/GBP. Tot slot zijn er brokers waarbij je kunt handelen in aandelen van de grote en bekende multinationals zoals Apple, Amazon, Microsoft, Google, Tesla, etc.

admin

Reacties zijn gesloten.