Hoe krijg je meer inzicht in jouw bedrijf?

Hoe krijg je meer inzicht in jouw bedrijf?

Wat is een capaciteitsplanning? 

Een capaciteitsplanning is een tactisch plan waarbij de verwachte vraag en het aanbod samen worden gebracht, met een capaciteitsplanning wordt er een link gemaakt tussen strategie en de operatie. 

 

Waarom heeft een bedrijf een capaciteitsplanning nodig ?

Met behulp van een capaciteitsplanning breng je als eerste bezetting tekorten of overschotten op tijd in kaart, zo krijg je namelijk een beter inzicht in de werkdruk en of jou bedrijf nog personeel nodig heeft. Je maakt uiteindelijk met een capaciteitsplanning om inzichtelijk te maken wanneer drukke of minder drukke periodes in het jaar vallen. Zo kan je gaan kijken wanneer je een werving en selectie voor nieuw personeel gaat houden voor jouw bedrijf. 

 

Besteed je een werving en selectie uit aan een bureau of doe je het zelf?

Er is niks mis mee om zelf werving en selectie te doen binnen jouw bedrijf, je hebt dan zelf de touwtjes in handen en je weet dan ook meteen wat je in huis haalt. Je kan er ook voor kiezen om een werving- en selectiebureau in te zetten als je bijvoorbeeld kosten wilt besparen, het wervings- en selectiebureau doet dan alle fases van werving en selectie voor jouw bedrijf. 

admin

Reacties zijn gesloten.