Hoe beleg ik in CFD’s?

Hoe beleg ik in CFD’s?

CFD-brokers bieden de mogelijkheid om te handelen in onder andere grondstoffen zoals olie, gas, graan en goud. Maar je kunt via deze tradingplatforms ook handelen in bijvoorbeeld indices zoals AEX, NasdaQ, S&P500 en DAX. Of je speculeert in valuta zoals de Europese euro en Amerikaanse dollar. Waar het op neer komt is dat je een CFD-rekening opent bij een CFD-broker. Vervolgens sluit je een CFD-contract af met de broker. Dit wil zeggen dat je een CFD-positie inneemt die gekoppeld is aan een onderliggende waarde zoals index, grondstof, valuta of aandeel. Het voordeel van een CFD-positie is dat je niet de volledige som van het financiële instrument hoeft neer te leggen. Je moet tenminste 10% van het totale bedrag als borg (ook wel ‘margin’ genoemd) op je CFD-rekening hebben staan. Zo pak je wel de volledige winst die je met je CFD-positie maakt zonder dat je daar veel vermogen voor hoeft te investeren. CFD-trading is dan ook zeer populair bij de wat kleinere beleggers. Bij het gerenommeerde AvaTrade kun je bijvoorbeeld al met maar 100 euro een CFD-account openen en beginnen met traden. Dat AvaTrade populair is blijkt wel uit de meer dan 200.000 klanten die ze wereldwijd hebben. Veel beleggers speculeren ook met behulp van FXCM, Forex Capital Markets. Dit Londense bedrijf is in 1999 opgericht en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende CFD-brokers. In dit artikel nemen we onder andere AvaTrade en FXCM onder de loep en vertellen we je meer over CFD-trading.

Begin klein
Traden in aandelen, grondstoffen en valuta doe je met echt geld. Eerder vertelden we je dat als je bijvoorbeeld voor 10.000 euro aan goud koopt je een margin van 1.000 euro op je CFD-rekening moet hebben. Als de goudkoers oploopt wordt de winst op je rekening bijgeschreven. Wanneer de koers daalt wordt er geld van je rekening afgeschreven. Het is dus belangrijk om de risico’s goed in te calculeren voor je gaat traden. Om eerst een beetje te oefenen kun je op veel tradingplatforms beginnen met nep geld. Op die manier leer je het platform kennen en krijg je inzicht in financiële instrumenten en koersen. Zoals gezegd kun je bij verschillende platforms al instappen met een relatief bedrag. We raden je aan om klein te beginnen als je start met CFD’s.

Leer van de pro’s
In dit artikel kunnen we bij lange na niet alle ins & outs van CFD-trading behandelen. Daarvoor is het te complex. Wat we wel weten is dat het verstandig is om te leren van ervaren handelaren. Er zijn nogal wat tutorials te vinden over deze manier van speculeren. Ook brokers bieden die vaak aan. Maak gebruik van dit lesaanbod! FXCM biedt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het zogenaamde ZuluTrade-platform. Dit sociale ‘peer-to-peer’ handelsnetwerk is een handig hulpmiddel voor beginnende handelaren. Op dit platform ken je je aanmelden voor bepaalde waarschuwingsmeldingen van ervaren handelaren.

admin

Reacties zijn gesloten.