De grootste fouten die mensen maken bij het kopen van een auto

De grootste fouten die mensen maken bij het kopen van een auto

Het is heerlijk om een nieuwe auto te kopen. Het is belangrijk om geen fouten te maken. Een miskoop kan een duur geintje zijn. We delen daarom graag onze tips bij het kopen van een auto. Het kan je honderden, zo niet duizenden euro’s opleveren. 

 

De technische staat controleren

Neem de auto mee voor een uitvoerige controle. Het is nodig om de technische staat te kennen van de auto. Wanneer vervalt de APK? Welke zaken komen binnenkort aan de orde? Hoe zit het bijvoorbeeld met de distributieriem? En de banden? Vaak geeft de staat van de auto al een goede indruk. Het is wel belangrijk om een testrit te maken met de auto. 

 

Onderhandelen 

Het is belangrijk om te onderhandelen met de verkoper. Het is goed om dit te doen na een uitvoerige testrit. Hierna is het mogelijk om een scherpe prijs te bieden voor de auto. Kies ervoor om ver onder de vraagprijs te gaan zitten. Het zal zorgen voor een psychologische schok. Een tweede bod is dan wat hoger. Laat wel eerst de verkoper iets aan de prijs doen. 

 

Kies de beste autoverzekering

Het is goed om de verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Kies een autoverzekering die de beste dekking geeft en een aantrekkelijke premie kent. Er is een mogelijkheid om te kiezen uit een wettelijke aansprakelijkheid (wa), wa plus en de all risk dekking. Het is ook mogelijk om een aanvullende verzekering te kiezen. Denk aan een rechtsbijstandverzekering, inzittendenverzekering en ook een pechhulp. 

Een dure auto zonder garantie kopen 

Het is belangrijk om een dure auto niet zonder garantie te kopen. Natuurlijk heeft de verkoper de verplichting om de gebreken niet geheim te houden. De koper heeft echter ook een onderzoeksplicht. Door een dure auto met garantie te kopen weet je zeker dat alles goed verloopt.

admin

Reacties zijn gesloten.