Naarmate u ouder wordt, kan het de moeite waard zijn om het afsluiten van een uitvaartverzekering te overwegen. Door voor een uitvaartverzekering te kiezen, worden uw nabestaanden niet met hoge kosten opgezadeld. Denk aan de kosten voor een uitvaart, de kosten voor een plek op de begraafplaats, kosten voor het versturen van kaarten na uw overlijden, enzovoorts. Vaak wordt onderschat, hoe hoog de kosten hiervan zijn! In het bijzonder een grafsteen kan erg duur zijn. Doordat nabestaanden u een waardige laatste rustplaats willen geven, is het slim om hen te beschermen tegen deze hoge kosten. Op deze pagina leest u meer over een uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten. Het is niet verplicht om een dergelijke verzekering af te sluiten.

Aandachtspunten bij een uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering vergelijken bij verschillende aanbieders, brengt een aantal belangrijke aandachtspunten met zich mee. Let bijvoorbeeld allereerst op de verschillende soorten uitvaartverzekeringen die worden aangeboden. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een natura uitvaartverzekering en een kapitaal uitvaartverzekering. In het eerste geval worden alle kosten voor de uitvaart gedekt. De exacte dekking kan per verzekering verschillen. Een uitgebreide dekking zorgt logischerwijs voor een hogere premie.

Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt er gedurende uw laatste jaren een bepaald kapitaal opgebouwd met de maandelijkse premie die u betaalt. Op het moment dat u komt te overlijden zal deze premie volledig worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Zij kunnen dit kapitaal gebruiken om uw uitvaart te bekostigen. In dit geval moet vaak meer geregeld worden dan bij een natura uitvaartverzekering.

Premies van uitvaartverzekeringen vergelijken

Vaak kost een uitvaartverzekering tussen de 5 en 10 euro, afhankelijk van het type verzekering dat u kiest. Ook het verzekerde bedrag speelt hierbij een rol. U vindt online handige vergelijkingstools, die het vergelijken van een uitvaartverzekering makkelijker maken. Bekende aanbieders van deze verzekeringen zijn onder meer Monuta, Yarden, Dela, Nuvema en Klaverblad Verzekeringen. Enkele van deze aanbieders hebben hun eigen uitvaartcentra, waar zij u ontvangen voor een uitvaart. U kunt er ook voor kiezen om de uitvaart op een externe locatie plaats te laten vinden. Deze mogelijkheden vindt u vaak op de website van een aanbieder van uitvaartverzekeringen.