Heeft u een mobiel abonnement wat binnenkort afloopt, of wilt u juist een nieuw abonnement afsluiten voor uw kind? In beide gevallen is het verstandig om telecom online te vergelijken. Op deze pagina beschrijven we verschillende aandachtspunten, die u kunnen helpen bij het vergelijken van telecom. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende soorten abonnementen die worden aangeboden, de mogelijkheid om voor een prepaid simkaart te kiezen, enzovoorts. Het vervelende aan abonnement is het feit, dat het overgebleven tegoed niet kan worden meegenomen naar een volgende maand. Wanneer u uw tegoed niet verbruikt heeft, betaalt u dus meer dan noodzakelijk is. Lees snel verder, hoe u dit kunt voorkomen!

Telecom vergelijken start bij het inschatten van uw verbruik

Voordat u aan het vergelijken van verschillende telecomproviders begint, is het raadzaam om een inschatting te maken van uw verbruik. Hoeveel belminuten verwacht u maandelijks nodig te hebben? Hoeveel sms’jes verstuurt u nog? Wat is het maandelijkse verbruik aan mobiele data? Enzovoorts. Op basis van deze inschatting kunt u vervolgens naar een bijpassend abonnement zoeken. Wanneer uw verbruik zeer laag is of sterk verschilt per maand, kan het zinvol zijn om een prepaid simkaart te overwegen. In maanden waarin u veel verbruikt, kunt u voor losse maandbundels kiezen. De kosten hiervan, vaak tussen de vijf en tien euro per bundel, worden van uw prepaid tegoed afgehaald.

Verschillende soorten abonnement vergelijken

Kiest u toch voor een abonnement? Telecom vergelijken betekent in dat geval ook, dat u de verschillende abonnementen met elkaar kunt vergelijken. Kijk bijvoorbeeld naar het verschil tussen een mobiel abonnement met toestel en een sim-only abonnement. Bij een sim-only abonnement betaalt u enkel voor het verbruik van mobiele data, belminuten en sms’jes. Op deze manier zullen uw maandlasten lager zijn, dan bij een abonnement met toestel. Zeker wanneer u momenteel nog een goed werkend toestel heeft, kan het gebruik van een sim-only bundel een interessante keuze zijn.

Vaste telecom vergelijken bij providers

Naast de mogelijkheid om mobiele telefonie te vergelijken, kunt u ook naar vaste telefonie kijken. Het gebruik van een vaste lijn is steeds minder gebruikelijk. Toch zijn het met name ouderen, die een dergelijke vaste lijn nog in gebruik hebben. Online vindt u handige tools, waarin u ook de providers van vaste telecom kunt vergelijken.