Het gebruik van een sim-only bundel is door de jaren heen steeds gebruikelijker geworden onder consumenten. Dit komt onder meer door het feit, dat mobiele telefoons na twee jaar vaak nog goed functioneren! Het is zodoende niet direct noodzakelijk om na twee jaar voor een nieuw toestel te kiezen. Integendeel! Door een nieuw toestel te kopen, zullen uw maandlasten hoog blijven. Eens in de twee jaar een sim-only bundel van een jaar nemen, maakt dat u over deze periode van in totaal drie jaar relatief weinig voor uw telefoon betaalt. Zelfs na deze drie jaar zou u het toestel nog een of twee jaar kunnen blijven gebruiken, met de smartphones van tegenwoordig.

Tip: verleng de levensduur van uw smartphone, door hier een nieuwe accu in te laten plaatsen. U kunt dit bij een lokale reparatiewinkel laten doen voor enkele tientallen euro’s! Zo kunt u het toestel al snel twee jaar langer blijven gebruiken.

Een sim-only bundel zelf samenstellen en vergelijken

Steeds meer providers bieden consumenten de mogelijkheid, om hun eigen sim-only abonnement samen te stellen. U kiest zelf hoeveel belminuten u maandelijks wilt kunnen gebruiken, hoeveel sms’jes u verwacht te versturen en hoeveel mobiele data u nodig heeft. Zo kunt u een sim-only bundel samenstellen, die naadloos aansluit op uw verbruik. Het voorkomt dat u maandelijks voor tegoed betaalt, wat u niet verbruikt. Het is niet mogelijk dit tegoed mee te nemen naar een volgende maand bij veel providers. Wanneer u hetzelfde pakket samenstelt bij verschillende aanbieders, wordt sim-only vergelijken heel eenvoudig!

Sim-only vergelijken met een prepaid simkaart

Soms overwegen consumenten om in plaats van een sim-only abonnement een prepaid simkaart te gebruiken. Het gebruik van een sim-only bundel is aan te raden, wanneer u relatief veel belt, chat en internet op uw toestel. Met name mobiele data is erg duur bij aanbieders van prepaid simkaarten. Andersom zou u voor een prepaid simkaart kunnen kiezen, als u relatief veel gebruik maakt van openbare WiFi-netwerken en slechts enkele keren per maand belt. Het voordeel van een prepaid simkaart is dat u enkel betaalt, voor hetgeen u ook daadwerkelijk gebruikt.