Om onbezorgd aan een vakantie in het buitenland te kunnen beginnen, is het afsluiten van een reisverzekering aan te raden. Bij het afsluiten van reisverzekeringen zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de dekking die een reisverzekering u biedt, de mogelijkheid om een aanvullende annuleringsverzekering af te sluiten, enzovoorts. Op deze pagina leest u meer over het vergelijken van reisverzekeringen bij verschillende aanbieders hiervan.

Mocht u voor een georganiseerde reis kiezen, dan wordt de reisverzekering vaak standaard door uw reisorganisatie afgesloten. Zo heeft u hier zelf geen omkijken meer naar! Reisorganisaties werken vaak samen met specifieke verzekeraars, waardoor zij enige korting kunnen bedingen op de premie voor een reisverzekering.

Kortlopende en doorlopende reisverzekering

Bij het vergelijken van reisverzekeringen is het allereerst belangrijk, om te kijken naar het verschil tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering wordt afgesloten voor de duur van uw vakantie. U betaalt vooraf een vast bedrag aan premie, waartegen u uw gehele vakantie gedekt bent tegen verschillende kostenposten. Denk aan de kosten voor een medische ingreep, kosten voor het herstel van schade als gevolg van diefstal, enzovoorts.

Als alternatief voor een kortlopende reisverzekering, kunt u een doorlopende reisverzekering afsluiten. In dit geval betaalt u een maandelijkse premie en wordt u het hele jaar door gedekt in het buitenland. Vaak is een doorlopende reisverzekering pas interessant, op het moment dat u voor minimaal drie weken op vakantie gaat naar het buitenland.

Reisverzekering en annuleringsverzekering

In sommige gevallen is de annuleringsverzekering een onderdeel van de reisverzekering. In zo’n geval hoeft u geen aanvullende annuleringsverzekering af te sluiten. Wanneer dit niet het geval blijkt te zijn, bijvoorbeeld bij een kortlopende reisverzekering van uw reisorganisatie, kunt u een losse annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering maakt dat de gemaakte kosten voor uw vakantie (grotendeels) vergoed worden als u onverhoopt niet op vakantie kunt gaan. Let hierbij goed op de kosten die worden gedekt als u de vakantie annuleert. Daarbij is het annuleren van een vakantie vaak enkel onder bepaalde voorwaarden mogelijk. De exacte voorwaarden vindt u in de polisvoorwaarden van een verzekering.