Wat zijn de mogelijkheden voor een maandelijks opzegbaar energiecontract?

Zit jij liever geen jaren vast aan een nieuw energiecontract? Dan heb je bij sommige leveranciers de mogelijkheid om een tijdelijk energiecontract af te sluiten. Bovendien beginnen steeds meer energiemaatschappijen opzegtermijnen van 30 dagen aan hun contracten te verbinden. Een klein nadeel aan een maandelijks opzegbaar energiecontract is wel dat je daar gemiddeld gezien meer geld voor betaald. Daar tegenover staat wel dat je energie maandelijks opzegbaar is en je telkens de beste deal kunt aannemen, doordat je nergens aan vastzit. Op die manier zal je alsnog wat geld kunnen besparen. In deze blog lees je meer over een maandelijks opzegbaar energiecontract.

De voordelen van een maandelijks opzegbaar energie contract

Wanneer je liever geen jaren vastzit aan jouw energieleverancier, bieden veel bedrijven je nu een maandelijks opzegbaar energie contract aan. Wat zijn eigenlijk de voordelen van een energiecontract met 30 dagen opzegtermijn? Ten eerste heb je gegarandeerd meer vrijheid. Je kunt namelijk op elk moment beslissen om over te stappen naar een andere leverancier of om het contract op te zeggen. Let er dan wel op dat je de verplichte opzegtermijn in acht neemt. Een energiecontract makkelijk opzeggen of oversluiten is vooral handig wanneer jij een woning verhuurt of wanneer je tijdelijk in Nederland verblijft.

Daarnaast zijn er aan het opzeggen van jouw energiecontract geen extra kosten verbonden. Wanneer je 30 dagen van tevoren opzegt, betaal je alleen nog voor die 30 dagen van de opzegtermijn. Wanneer de energieprijs verhoogd wordt, kan je dus besluiten om naar een goedkopere leverancier over te stappen. Op die manier bespaar je dus meer geld als het op jouw energierekening aankomt.

Kies voor groene stroom

Wanneer je dan toch voor meer vrijheid en de beste deal kiest, kan je direct ook voor groene stroom gaan. Groene stroom houdt in dat jouw geld in groene stroom projecten wordt gestoken. Denk hierbij aan zonne- of windenergie. Het bouwen van zonne-energie- en windmolenparken kost veel geld. Wanneer je in een energiemaatschappij investeert die dit soort projecten financiert, lever je een bijdrage aan de vergroening van de stroom. Dan ben je ook nog eens bewust met een schonere en betere toekomst bezig!

Dit is hoe je de beste artikelen voor je huisdier vindt

We kopen steeds meer online en met een druk op de knop hebben we een bestelling geplaatst en de volgende dag in huis. Echter gebeurt het daarbij geregeld dat we spullen in huis halen die later toch niet van de juiste kwaliteit zijn, niet het juiste formaat of eigenschappen hebben of die we simpelweg niet mooi vinden. Terugsturen is dan al snel teveel moeite en houden we de spullen toch. Dit gebeurt niet alleen wanneer we spullen voor onszelf kopen, maar ook wanneer we iets voor onze hond kopen.

Onderstaand vind je verschillende tips over hoe je spullen kunt vergelijken voor je hond.

Lees alle eigenschappen en bespreek het met anderen

Een mand voor je hond, een nieuwe halsband of een bench is al snel besteld wanneer we die op een plaatje zien. Echter weet je nooit met 100% zekerheid of een item dat je op een afbeelding ziet ook daadwerkelijk zo is, zoals die eruit ziet op het plaatje. Lees daarom altijd de beschrijving goed door en alle eigenschappen bij het product. Zijn de afmetingen wel daadwerkelijk zo dat het ook past binnen die ruimte die je hebt. Is de kwaliteit wel gemaakt voor jouw hond en ga zo maar door. Bespreek dit dan ook met iemand bij je thuis, zodat je zeker weet dat je zelf ook niks over het hoofd ziet.

Maak gebruik van betrouwbare sites

Er zijn vele niche websites. Enerzijds is dat goed, omdat je er dan vanuit kunt gaan dat een product precies is wat je besteld, maar aan de andere kant weet je nooit zeker of de onbekende sites wel daadwerkelijk betrouwbaar zijn. Bestel daarom altijd bij bekende sites met die zich helemaal richten op hondenartikelen, zoals https://www.petsonline.nl/.

Bestel beperkte hoeveelheden

Hoewel het ook een eenvoudige handeling is om meteen een grote voorraad, van bijvoorbeeld voer, te bestellen, is ook dit niet slim wanneer je er niet bekend mee bent. Zelfs wanneer de productinformatie helemaal door hebt gelezen. Je weet nooit hoe jouw hond erop reageert. Begin daarom met kleine hoeveelheden en wanneer je weet dat iets goed is voor je hond dan kun je later een grotere bestelling plaatsen. 

Benut de reviews die je kunt vinden

Online zijn tal van sites met reviews over zowel webshops als producten. Maak hier gebruik van, maar wees ook wel sceptisch genoeg. Reviews kunnen zijn beïnvloed, dus het is belangrijk dat je weet op welke bron je de reviews leest. Is het bijvoorbeeld mogelijk om reviews te verwijderen? Op een site van de webshop zelf kan dat het geval zijn, maar er zijn ook veel reviewsites waar dit niet mogelijk is. Lees hier nog meer tips om te kijken hoe betrouwbaar reviews zijn.

Creëer een tijdloos interieur in huis of op werk

stalen schuifdeur vergaderruimte

De omgeving waar wij in leven en in werken is bepalend voor hoe je je voelt en hoe je je ontwikkelt. Het interieur speelt hier een belangrijke rol in mee. Wat iets tot mooi interieur maakt, is uiteraard persoonlijk. Maar wist je dat je met bepaalde materialen toch een tijdloze sfeer kunt creëren? Staal in het interieur geeft zo een effect. Het maakt niet uit of jouw stijl industrieel, klassiek of landelijk is. Staal in het interieur staat altijd mooi.

Waar in het interieur wordt staal geplaatst?

Voor sommige mensen is het idee wellicht even wennen, een stalen interieur, maar eigenlijk komt het best vaak voor. Je ziet het zowel in (bedrijfs)panden, als bij mensen in huis. Benieuwd waar in het interieur staal geplaatst kan worden? We zetten een aantal voorbeelden voor je op een rij:

 • Deuren en kozijnen:
  • enkele stalen deur 
  • dubbele stalen deur
  • taatsdeur
  • stalen schuifdeur
  • stalen pui
  • stalen kozijn
  • stalen douchewand
 • Meubels en accessoires
  • stalen stoelpoten
  • stalen tafelpoten
  • stalen kast
  • stalen keukenblok
 • Trappen
  • stalen trappen
  • stalen leuningen

Wanneer je kiest voor stalen deuren en kozijnen, kun je een diverse look creëren. Aan de hand van slanke en strakke lijnen, wordt er een ruimtelijk effect gecreëerd in de kamer. Houdt de profielen wel wat smaller, waardoor er meer lichtinval en meer sfeer in huis is. 

De voordelen van staal in het interieur

Behalve dat staal ontzettend mooi en veelzijdig is in het interieur, is het daarbij ook nog eens heel erg duurzaam. Het winnen van de grondstoffen worden eerlijk afgehandeld. Deze aandacht wordt voortgezet tijdens de productie. Staal is uiteraard ook zeer stevig, waardoor het langer meegaat dan andere veel gebruikte materialen. Naast dat dit een duurzame manier van leven is, scheelt dit ook in de portemonnee. 

Zoals je hierboven gelezen hebt, is staal een divers stuk materiaal. Het past goed in zowel moderne, als klassieke en landelijke interieurstijlen. Het kan daarbij ook op veel plaatsen in het interieur gebruikt worden. Denk hierbij aan meubels, accessoires, deuren, kozijnen, trappen en leuningen.

 

Welke scooterverzekering is de beste variant voor jou?

Scooter laten verzekeren

Wanneer je je scooterrijbewijs hebt gehaald en voor jezelf een mooi scooter hebt aangeschaft, is het verplicht om deze te verzekeren. De minimale eis is om een WA-verzekering (dus wettelijke aansprakelijkheid) af te sluiten. Deze verzekering dekt eventuele schade die je toebrengt aan derden. Ook als je scooter niet gebruikt wordt en gestald staat, is de WA verplicht. De WA-verzekering valt verder uit te breiden met aanvullende dekkingen, wat in veel situaties een verstandige keuze is. Maar hoe bepaal je nu welke scooterverzekering voor jou het meest geschikt is? Wanneer je onderstaande adviezen en tips goed doorleest, helpt dat bij het maken van de juiste beslissing!

Online afsluiten van een verzekering gaat het snelste

Als je een WA-verzekering wilt afsluiten, kun je dit snel en eenvoudig online doen. Hiervoor heb je verschillende gegevens nodig. Zo heb je onder meer het kentekenbewijs nodig, het bouwjaar van je scooter, het aantal schadevrije jaren en de kilometerstand. Dit zijn namelijk factoren die van invloed zijn op de hoogte van de verzekeringspremie. Houd deze gegevens dus bij de hand als je via internet een scooterverzekering wilt afsluiten. Met name als je behoorlijk wat schadevrije jaren hebt als scooterrijder, kan dit een aanzienlijk voordeel op de maandpremie opleveren! Een belangrijke tip als je via internet een scooterverzekering gaat regelen, is om te kiezen voor een goede en onafhankelijke vergelijkingssite. Dergelijke websites vergelijken verzekeringen onder dezelfde voorwaarden en bieden je de beste deals. Een scooterverzekering vergelijken kan je al snel tientallen euro’s per jaar besparen.

Vergelijk de verzekeringsvoorwaarden goed

Bij het afsluiten van een WA of een aanvullende verzekeringen, is het erg belangrijk om de polisvoorwaarden goed en grondig door te lezen. Scooterrijders worden door verzekeraars beschouwd als risicogroepen. Over het algemeen worden scooters namelijk gebruikt door jongeren en is de kans op ongevallen en schade relatief groot. Zo zijn er verzekeringen die strenge eisen hanteren voor scootergebruikers tot 25 jaar. Wanner je bijvoorbeeld je scooter uitleent aan iemand, kan het zijn dat er geen sprake is van dekking. En dat terwijl jij als eigenaar van de scooter dan aansprakelijk bent. Dat is natuurlijk een situatie waar je niet in wilt belanden! Het zorgvuldig doorlezen en vergelijken van de voorwaarden van divers verzekeringen, voorkomt dat je in dit soort nare omstandigheden terecht kunt komen.

Voor welke aanvullingen op de WA moet ik kiezen?

In diverse situaties is het aan te raden om te kiezen voor aanvullende dekkingen als je een scooterverzekering gaat afsluiten. Zeker als je een nieuwe scooter hebt gekocht, is het verstandig om te kiezen voor een aanvullende verzekering tegen bijvoorbeeld diefstal en schade die je zelf hebt veroorzaakt. Stel dat je na twee weken je scooter in de prak rijdt door onoplettendheid van jezelf, dan zit je niet ineens zonder scooter maar krijg je de schade vergoed. Daarbij zijn nieuwe scooter ook riskant omdat dieven het vooral op dit type scooter hebben gemunt. Wees daarom niet te zuinig als het aankomt op het aanvullende verzekeren van jouw scooter!

De Corsiva Tender modellen zijn geheel naar eigen inzicht samen te stellen

De sloepen van Corsiva zijn al jaren vertrouwd onder de watersportliefhebber. Ze staan bekend om een hoog afwerkingsniveau en zijn geheel samen te stellen naar eigen wens. Van klassieke tot strakke en moderne modellen. Corsiva kent een enorme groei en blijft onverminderd in beweging wat betreft de ontwikkeling van de Nederlandse sloepenmarkt. U kunt met een Corsiva rekenen op onbezorgd vaarplezier. Grote succesnummers onder de sloepen zijn de Corsiva 500 Tender en Corsiva 595 Tender. Deze modellenlijn blijft uitbreiden en is samen te stellen naar uw persoonlijke voorkeur. Zo is er de keuze uit diverse stofferingen voor de kussensets en kleurcombinaties om uw sloep te optimaliseren. Er zal altijd samen met u gekeken worden naar een gepaste samenstelling.


De eigenschappen van de 500 Tender

Naar de 595 Tender is nog steeds enorme vraag. Maar met de komst van een compacte versie is de 500 Tender al snel favoriet geworden. Deze kleinere versie kent een lengte van vijf meter, maar laat dit niet ten koste gaan van haar vaareigenschappen. De buitenboordmotor is zichtbaar aan de spiegel of in de bun te plaatsen voor een stille vaartocht. En het vermogen is uit te breiden tot wel 60pk. Ondanks haar compacte bestaan kent de kuip genoeg ruimte voor maar liefst vijf personen. Smaak is alles en daar hebben ze bij Corsiva aan gedacht. Uw model is geheel naar eigen wens samen te stellen van kleuren tot aan stoffering. 


De eigenschappen van de 595 Tender

De volledig nieuwe 595 Tender console kent een eigentijdse look met een stoere en sportieve uitstraling. De zeven meter lange sloep is uitgebreid met genoeg ruimte en opbergruimte. Ook bij dit model is het mogelijk om de buitenboordmotor in de bun te plaatsen. Zo zult u in alle rust ontspannen te water gaan. Met een vermogen tot maximaal 60pk is de sloep ideaal om mee te cruisen. Door de hoge rugleuningen zit u comfortabel én uit de wind. Afhankelijk van stijl en specificaties is de sloep geheel naar eigen inzicht samen te stellen. Ook is de Tender sloep gemakkelijk te bevestigen aan een trailer om mee te nemen naar al uw bestemmingen.

 
Bent u zoekende naar een erkend bedrijf met Corsiva sloepen?

Betrouwbaar en degelijk in zowel kwaliteit als prijsverhouding weet Corsiva zich door de jaren heen steeds weer te bewijzen. Bezichtig de verschillende modellen in de showroom van een desbetreffend watersport speciaalzaak. Informeer naar de verschillende mogelijkheden die de Corsiva modellen te bieden hebben. Vraag ook naar de diverse buitenboordmotor modellen die geschikt zijn voor uw sloep.

 

Verzekering afsluiten voor je huisdier?

Wanneer je een huisdier neemt kan het voorkomen dat je er niet bij stilstaat om een verzekering af te sluiten. Misschien bij een paard, hond of kat komt het wat vaker voor dan bij een konijn, cavia of vogel. Maar voor de meeste huisdieren is het wel mogelijk om een verzekering af te sluiten. Het kan zijn dat je er over twijfelt en het nut er niet helemaal van inziet en dat is logisch. Maar uit ervaring kunnen we meegeven dat het toch wel een goed idee is om dit te doen. In deze blog vertellen wij de redenen hiervoor. 

Een ongeluk zit in een klein hoekje 

Zoals de titel al zegt een ongeluk zit in een klein hoekje. Honden houden ervan om van alles en nog wat te eten en door te slikken. Dit kan niet alleen hartstikke gevaarlijk zijn maar ook voor diarree zorgen. En dat is voor niemand leuk. Een hond met diarree kan heel erg afvallen en heeft waarschijnlijk medicijnen nodig. Deze medicijnen en een consult bij de dierenarts kunnen al gauw oplopen in de kosten. Zo kan een consult rond de € 20,- kosten. Verder kan er altijd een ongeluk gebeuren met je huisdier. Zo kan een konijn een gebroken poot hebben of een infectie. Het is dan fijn als je hiervoor verzekerd bent zodat je niet ineens meer dan 200 euro hoeft op te hoesten. 

Vergelijken van verzekeringen 

Voordat je een verzekering uitkiest is het goed om via een vergelijkingswebsite of andere websites verzekeringen te vergelijken. Sommige hondenrassen of kattenrassen hebben van nature veel afwijkingen waardoor het niet mogelijk is om te verzekeren. Het is goed om te infomeren naar de genetische afwijkingen die je huisdier heeft en op basis daarvan een verzekering te kiezen. Daarnaast kan er ook gekeken worden naar de kortingen en de dekkingen van de verzekeraar.

Gas en licht vergelijken voor een goedkopere rekening

De laatste keer dat je jouw energie en gasrekening bekeek, schrok je van hoeveel hoger de rekening is geworden over de afgelopen maanden. Dit komt waarschijnlijk door het aankopen van die nieuwe televisie, koelkast of gasfornuis. Je wil er nu voor zorgen dat die rekening omlaag gaat en je bedenkt dat je minder het licht zal aan doen. Vergeet dit! Je verbruik omlaag krijgen is lastig en niet zeer voordelig. Je hebt gewoon een nieuwe leverancier nodig, die jou minder geld kost voor jouw verbruik. Overstappen energie is erg eenvoudig.

 

Waarom vergelijken?

Je vindt zo een beetje leverancier door de verschillende abonnementen te vergelijken op een vergelijkingswebsite. Door te vergelijken kom je er achter welke leverancier goedkoper is specifiek voor jou. Ook kan je zo jouw wensen meenemen in het proces en kom jij niks te kort, maar betaal je wel minder. Wat wil je nog meer? Daarnaast is het zeer makkelijk en heb je het zo gepiept. Vergelijk energie zo snel als je kan.

 

Waar moet ik op letten?

Eigenlijk vertelt de vergelijkingswebsite jou meestal precies waar je op moet letten. Zo moet je voor het gas en licht vergelijken letten op waar je woont en hoeveel je ongeveer verbruikt per jaar. Daarom vragen deze website meestal om je postcode en jouw verwachte verbruik voor het komende jaar. Verder moet je alleen kijken wat voor jou belangrijk is in het vergelijken en dit is natuurlijk meestal alleen de prijs. Om de beste prijs te krijgen kun je ook kijken naar een eventuele cashback. Hier staat een uitleg over cashback.

 

Zijn er wel verschillen?

Er zijn dus niet veel verschillen, maar wel een aantal belangrijke. Zo kunnen er verschillen in de prijzen zijn als je meer of minder verbruikt. Daarnaast zijn niet alle leveranciers beschikbaar in elke stad of dorp. Al deze informatie is beschikbaar op een goede vergelijkingswebsite en daarom kost het jou ook zo weinig tijd om al deze zaken uit te zoeken.

4 redenen waarom je bestuurbaar speelgoed moet kopen voor je kind

Iedere jongen droomt van een bestuurbare auto of helikopter als hij klein is. Vroeger hadden alleen de rijkste kinderen het en werd het gezien als extreme luxe. Tegenwoordig kan je het zelfs bij de blokker kopen. Buiten dat het gewoon leuk speelgoed is heeft het nog veel meer aspecten en redenen waarom het goed is om dit soort speelgoed voor je kind te kopen.

Leerzaam

Het is ontzettend leerzaam voor een klein kind om met een bestuurbaar voertuig te spelen. Je leert omgaan met het voertuig. Het kan zien wat het resultaat is als hij op bepaalde knopjes klikt of indrukt. Als hij het voertuig kapot maakt is dat natuurlijk ontzettend zonde maar in sommige gevallen misschien juist goed dat hij het kapot maakt. Hierdoor beseft het kind dat hij spijt heeft van zijn acties en is de kans kleiner dat hij de fout nog een keer maakt.

Buiten

In deze tijd zitten de meeste kinderen ontzettend veel binnen te gamen. Sommige kinderen vinden het nog ontzettend leuk om buiten te voetballen maar daar houd het dan ook bij op. Aangezien je met games ook objecten of karakters moet aansturen vinden de meeste kinderen een bestuurbaar voertuig ontzettend leuk om te besturen en dat doe je uiteraard buiten. Hierdoor komen kinderen veel vaker buiten en dat is natuurlijk wat je als ouder wilt.

Zuinig

Je leert een kind dat hij zuinig moet zijn op zijn spullen. Met een lego doos kan er vrij weinig fout gaan. Een bestuurbare auto of vliegtuig is ontzettend fragiel hierdoor moet het kind zuinig zijn met zijn bestuurbare voertuig en hier leert hij van. De kans is natuurlijk groot dat hij of zij dan ook zuinig is op zijn andere spullen.

Welke beroepsaansprakelijkheidsverzekering heb jij nodig?

Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen beschermen je in geval van ontstane financiële gevolgen naar aanleiding van een aansprakelijkstelling door een beroepsfout. Deze verzekering is ervoor om de gemaakte omzetschade of de zuivere vermogensschade te dekken in dergelijke gevallen. Dit wil zeggen dat er in geval van verlies van inkomen, winst of andere vermogensschade door beroepsfouten gedekt worden. Een voorbeeld is bijvoorbeeld wanneer een IT’er een ontwikkelingsfout maakt in het programmeren van een softwareprogramma. Wanneer deze fout leidt tot kosten die de gevolgen ervan moeten dekken, kan de IT’er aansprakelijk gesteld worden voor deze fout. Een ander voorbeeld is wanneer een advocaat de datum van in beroep gaan in een bepaalde zaak vergeet in acht te nemen. Wanneer de client aantoont dat de zaak gewonnen had kunnen worden wanneer dit wel correct gedaan was, dan kan de desbetreffende advocaat aansprakelijk gesteld worden. In deze gevallen dekt de verzekering de te betalen kosten die geclaimd worden.


Het vergelijken van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering


Indien je op zoek bent naar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dan kun je kiezen uit verschillende verzekeraars. Hierbij wil je natuurlijk kiezen voor de verzekering die past binnen jouw beroepsgroep, persoonlijke situatie en wensen. Hiervoor dienen verschillende polissen op de hoogte van de premie met bijkomende voorwaarden goed met elkaar vergeleken te worden. Voordat je een verzekering afsluit is het belangrijk te doorgronden wat beroepsaansprakelijkheid inhoudt. Doorgaans kan dit omschreven worden als de aansprakelijkheid die gesteld wordt door de gevolgen van gemaakte beroepsfouten. Letterlijk is dit de vermogensschade die door een partij wordt geleden door jouw toedoen. Wanneer er onjuist advies wordt gegeven of verkeerd gehandeld wordt, kan dit onbedoeld ontstaan. Dit soort kleine fouten kunnen enorme gevolgen hebben voor een bedrijf. Met een dergelijke verzekering worden dit soort risico’s gedekt.



De kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering


De afgelopen jaren zijn de kosten van deze verzekering aanzienlijk verlaagd. Gemiddeld liggen de kosten rond de 310 euro per jaar. Dit is exclusief de 21% assurantiebelasting. Bij dit gemiddelde is uitgegaan van een maximaal verzekerd claim-bedrag van 250000 euro per jaar. Dit type verzekering wordt onderverdeeld over verschillende beroepsgroepen zoals: reclame en communicatie, IT en automatisering, management en consultancy, juridisch, medisch, techniek, financieel en overig.

Plagiaat checkers vergelijken, waar moet je op letten?

Elke student kent het gevoel. Je bent klaar met je verslag en moet deze inleveren. Je weet haast zeker dat jouw docent jouw verslag door een plagiaat checker haalt. Het resultaat is vaak spannend omdat je soms onbewust plagiaat pleegt, zo pleegde zelfde de rector van de Uva per ongeluk plagiaat. Maar met de juiste plagiaat checker hoef je hier niet bang voor te zijn.

Wat is een plagiaat?

Bij het schrijven van je verslag maak je gebruik van bronnen. Er is vaak namelijk al soortgelijk onderzoek uitgevoerd. Aangezien je het wiel niet opnieuw uit wilt vinden, haal je dit onderzoek aan in je eigen verslag. Dit doe je door te citeren of te parafraseren en het vermelden van een bronvermelding.

Doe je dat niet, dan pleeg je plagiaat. De meest voorkomende vorm van plagiaat is het simpelweg kopiëren van een tekst van iemand anders zonder te vermelden dat deze tekst door iemand anders is geschreven.

Plagiaat checkers vergelijken

Als je zoekt op “Plagiaat checkers” dan kom je heel veel hits op Google tegen. Er zijn zowel betaalde als gratis checkers.

De gratis plagiaat checkers geven je vaak een erg oppervlakkig beeld van hoeveel plagiaat je hebt. Daarnaast hebben de gratis plagiaat checkers een kleinere database en laten dus niet al het plagiaat zien.

Betaalde plagiaat checkers zijn meestal beter dan de gratis versies. Maar het is nog steeds erg lastig om een goede te vinden. Scriptieoverzicht heeft een goed artikel gemaakt waar wordt uitgelegd waar je op moet letten bij het vinden van een goede plagiaat checker.

Wat doet een plagiaat checker eigenlijk?

Een plagiaat checker vergelijkt de tekst in jouw document met de teksten in een grote database. In deze grote database staat vaak het hele internet, boeken, publicaties, scripties en wetenschappelijk onderzoek. De grootte van die database is afhankelijk van welke plagiaat checker jouw universiteit gebruikt.

Als een gedeelte van jouw tekst overeenkomt met iets uit de grote database, dan spreek je van een overeenkomst en vaak ook plagiaat. Soms is een overeenkomst geen plagiaat omdat je een zin hebt gebruikt die ook vaak door andere wordt gebruikt. Of als je een andere auteur hebt geciteerd en bronvermelding hebt toegevoegd. Dan heb je een overeenkomst, maar geen plagiaat.