Er zijn wekelijks duizenden Nederlanders, die deelnemen aan een breed scala aan loterijen. Bent u van plan om ook eens een gokje te wagen? In dat geval zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Loterijen vergelijken begint bijvoorbeeld bij het bepalen van de frequentie waarmee u wilt spelen. Wilt u wekelijks of maandelijks deelnemen aan Nederlandse loterijen? Of kiest u voor af en toe een gokje? Houd er rekening mee dat de kosten voor loterijen vaak behoorlijk hoog zijn, in vergelijking met hetgeen u hierbij wint. Op deze pagina beschrijven we aspecten, die u mee kunt nemen bij het vergelijken van loterijen.

Verschillende soorten loterijen vergelijken

Zoals reeds beschreven werd, worden loterijen in verschillende vormen aangeboden. U kunt voor een abonnement bij een loterij kiezen, waarbij u wekelijks of maandelijks (afhankelijk van de loterij) meespeelt met een vast aantal loten. U kunt er vaak tussentijds voor kiezen om het aantal loten te verhogen. Het is echter niet mogelijk om het aantal loten tijdens de looptijd van uw contract te verlagen. Vaak zit u voor minimaal een jaar vast aan een loterij, wanneer u voor een abonnement kiest. Na dit jaar kunt u het abonnement maandelijks stopzetten in veel gevallen.

Een alternatief voor een abonnement bij loterijen, is het kopen van losse loten. Zowel in supermarkten als bij de sigarenboer of boekhandel, worden losse loten aangeboden. Naast de loten voor bekende loterijen, kunt u hier ook meedoen met krasloten. Bij krasloten ziet u direct of en welke prijs u gewonnen heeft. Krasloten en traditionele loterijen vergelijken zal u al snel laten merken dat krasloten goedkoper zijn. Het prijzengeld wat u hierbij kunt winnen is echter ook lager.

Vergelijk loterijen op basis van hun goede doelen

Naast de frequentie waarmee u meespeelt in een loterij, kunt u loterijen vergelijken op basis van de goede doelen die zij steunen. Vaak gaat een deel van uw inleg naar een combinatie van verschillende Nederlandse (of internationale) goede doelen. Op de website van uw favoriete loterij vindt u welke goede doelen zij steunen. Het feit dat er goede doelen gesteund worden is voor veel mensen een reden om mee te spelen in de loterij.