Zo houd je je tennisbaan onderhoudsvrij

Zo houd je je tennisbaan onderhoudsvrij

Tennisbaan-aanleggen

Heb je een tennisbaan waar je veel gebruikerssporen op ziet? Of dat je vaak onkruid aan het trekken bent? Dit is allemaal niet nodig! Het onderhouden van een tennisbaan moet wel leuk blijven. Bovendien heb je wellicht lang niet altijd tijd voor het onderhoud. Kies daarom voor een onderhoudsvrije tennisbaan! In dit artikel krijg je hulp bij het kiezen van een geschikte tennisbaan.

Voor welke ondergrond kies jij?

Er zijn verschillende soorten ondergronden die vrij zijn van onderhoud. Hard court is een ondergrond wat gemakkelijk te onderhouden is, want dit is van beton. Steeds minder zie je mensen tennissen op gras. Het leuke aan gras is dat het spelletje lekker snel verloopt. Door het gras remt de bal niet zo snel af. Dit is echter wel onderhoudsintensief. Zo moet je een sproei-installatie hebben. Verder moet het gras vaak worden onderhouden.

Wellicht is kunstgras wat voor jou! Het grote voordeel aan het aanleggen van een kunstgras tennisbaan is dat de baan in alle seizoenen er goed uit ziet. Doordat de baan jaren meegaat heb je hier dus ook jaren geen omkijken meer naar! Het is zeker aan te raden om te kiezen voor een lichtverende ondergrond. Vaak zie je tennissers op de grond vallen en met een verende ondergrond wordt de val beter gebroken.

Wijs de spelers op het onderhoud van de baan

Voorkomen is beter dan genezen! Maak de spelers bijvoorbeeld bewust dat ook zij een rol spelen in het onderhoud van de baan. Zo moeten spelers het juiste schoeisel dragen. Je hebt bijvoorbeeld specifieke schoenen voor de gravel.

Tot slot nog een reminder: er mag zeker niet gespeeld wordt als het flink heeft geregend. De kans is super groot dat spelers gaan uitglijden.

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel meer te weten gekomen over een geschikte tennisbaan. Veel succes met kiezen!

admin

Reacties zijn gesloten.