Welke scooterverzekering is de beste variant voor jou?

Welke scooterverzekering is de beste variant voor jou?

Scooter laten verzekeren

Wanneer je je scooterrijbewijs hebt gehaald en voor jezelf een mooi scooter hebt aangeschaft, is het verplicht om deze te verzekeren. De minimale eis is om een WA-verzekering (dus wettelijke aansprakelijkheid) af te sluiten. Deze verzekering dekt eventuele schade die je toebrengt aan derden. Ook als je scooter niet gebruikt wordt en gestald staat, is de WA verplicht. De WA-verzekering valt verder uit te breiden met aanvullende dekkingen, wat in veel situaties een verstandige keuze is. Maar hoe bepaal je nu welke scooterverzekering voor jou het meest geschikt is? Wanneer je onderstaande adviezen en tips goed doorleest, helpt dat bij het maken van de juiste beslissing!

Online afsluiten van een verzekering gaat het snelste

Als je een WA-verzekering wilt afsluiten, kun je dit snel en eenvoudig online doen. Hiervoor heb je verschillende gegevens nodig. Zo heb je onder meer het kentekenbewijs nodig, het bouwjaar van je scooter, het aantal schadevrije jaren en de kilometerstand. Dit zijn namelijk factoren die van invloed zijn op de hoogte van de verzekeringspremie. Houd deze gegevens dus bij de hand als je via internet een scooterverzekering wilt afsluiten. Met name als je behoorlijk wat schadevrije jaren hebt als scooterrijder, kan dit een aanzienlijk voordeel op de maandpremie opleveren! Een belangrijke tip als je via internet een scooterverzekering gaat regelen, is om te kiezen voor een goede en onafhankelijke vergelijkingssite. Dergelijke websites vergelijken verzekeringen onder dezelfde voorwaarden en bieden je de beste deals. Een scooterverzekering vergelijken kan je al snel tientallen euro’s per jaar besparen.

Vergelijk de verzekeringsvoorwaarden goed

Bij het afsluiten van een WA of een aanvullende verzekeringen, is het erg belangrijk om de polisvoorwaarden goed en grondig door te lezen. Scooterrijders worden door verzekeraars beschouwd als risicogroepen. Over het algemeen worden scooters namelijk gebruikt door jongeren en is de kans op ongevallen en schade relatief groot. Zo zijn er verzekeringen die strenge eisen hanteren voor scootergebruikers tot 25 jaar. Wanner je bijvoorbeeld je scooter uitleent aan iemand, kan het zijn dat er geen sprake is van dekking. En dat terwijl jij als eigenaar van de scooter dan aansprakelijk bent. Dat is natuurlijk een situatie waar je niet in wilt belanden! Het zorgvuldig doorlezen en vergelijken van de voorwaarden van divers verzekeringen, voorkomt dat je in dit soort nare omstandigheden terecht kunt komen.

Voor welke aanvullingen op de WA moet ik kiezen?

In diverse situaties is het aan te raden om te kiezen voor aanvullende dekkingen als je een scooterverzekering gaat afsluiten. Zeker als je een nieuwe scooter hebt gekocht, is het verstandig om te kiezen voor een aanvullende verzekering tegen bijvoorbeeld diefstal en schade die je zelf hebt veroorzaakt. Stel dat je na twee weken je scooter in de prak rijdt door onoplettendheid van jezelf, dan zit je niet ineens zonder scooter maar krijg je de schade vergoed. Daarbij zijn nieuwe scooter ook riskant omdat dieven het vooral op dit type scooter hebben gemunt. Wees daarom niet te zuinig als het aankomt op het aanvullende verzekeren van jouw scooter!

admin

Reacties zijn gesloten.