Webmail: dit is het en zo kies jij de juiste!

Webmail: dit is het en zo kies jij de juiste!

Het versturen van e-mails is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het leven van alledag. Of het nu gaat om het versturen van een uitnodiging, het delen van een bestand of simpelweg als communicatiemiddel, we  lijken niet meer zonder dit digitale postverkeer te kunnen. En waarom zouden we ook willen? Er worden dagelijks niet voor niets twee miljard e-mails per dag verstuurd. De postbode zou hoorndol worden van al deze extra klusjes. Het is snel, makkelijk en gratis. Althans, wanneer u voor de juiste provider kiest. 

De kracht van webmail 

Webmail, je hebt er vast wel eens van gehoord. Het is simpelweg het versturen van een e-mail zonder dat je daarvoor een software programma nodig hebt. De kans is dan ook groot dat je er niet alleen wel eens van gehoord hebt, maar er ook zeker meer dan eens gebruik van hebt gemaakt. Bekende diensten in webmailland zijn die van Outlook.com en Gmail.com. Grote namen met een groot scala aan gebruikers. Het gebruik van webmail is makkelijk en daarom ook razendpopulair. Het is dan ook niet gek dat steeds meer bedrijven meedoen met dit grote succes. Ziggo webmail is daar één van. Waarom altijd bij de grote namen aankloppen als je via Ziggo Mail altijd en overal veilig bij je  e-mails, bestanden en agenda kunt?

Computer, Laptop, Technology, Office, Business

Better safe than sorry 

Wanneer je er voor kiest om zonder een softwareprogramma je e-mail te checken of snel een mailtje te verzenden, let  er dan goed op dat je niet te makkelijk wordt. Online inloggen op webmail kan vrijwel altijd en overal ter wereld. Met een simpele druk op de knop ben je altijd verbonden met het leven van alledag. Handig! Maar wees alert, want echt veilig is het niet. Sla nooit je wachtwoord op wanneer je op een andere laptop of computer inlogt. Wanneer de welbekende vraag ‘wilt u dat … uw wachtwoord onthoudt?’ op je beeldscherm verschijnt, klik dan resoluut op ‘nee’ en log na je bezoek altijd netjes uit. 

 

aanraken, contact, contact opnemen

De keuze is reuze

Hartstikke leuk natuurlijk al deze verschillende e-maildiensten, maar hoe weet je als gebruiker nou welke je het beste kunt kiezen? Inkoppertje natuurlijk, maar zorg dat je helder hebt wat je precies nodig hebt en lees je in. Iedere dienst heeft zijn of haar eigen voor- en nadelen, maar welke voor- en nadelen dit zijn zal voor iedereen verschillen. De keuze hangt daarnaast af van een aantal andere factoren. Als aanstaande gebruiker is het fijn als je ook via je telefoon op ieder moment van de dag je mail kunt checken. Welke software je telefoon gebruikt kan meespelen bij de keuze van je webmail. Heb je een telefoon met android, welke voornamelijk is gericht op de services van Google, dan zal je keuze wellicht sneller vallen op een Gmail account. Terwijl iemand met een telefoon gericht op Windows sneller zou kiezen voor een Outlook-account. Deze vergelijking is natuurlijk erg zwart-wit en de keuze ligt dan ook volledig bij jezelf. 

 

 

 

admin

Reacties zijn gesloten.