Wat zijn de mogelijkheden voor een maandelijks opzegbaar energiecontract?

Wat zijn de mogelijkheden voor een maandelijks opzegbaar energiecontract?

Zit jij liever geen jaren vast aan een nieuw energiecontract? Dan heb je bij sommige leveranciers de mogelijkheid om een tijdelijk energiecontract af te sluiten. Bovendien beginnen steeds meer energiemaatschappijen opzegtermijnen van 30 dagen aan hun contracten te verbinden. Een klein nadeel aan een maandelijks opzegbaar energiecontract is wel dat je daar gemiddeld gezien meer geld voor betaald. Daar tegenover staat wel dat je energie maandelijks opzegbaar is en je telkens de beste deal kunt aannemen, doordat je nergens aan vastzit. Op die manier zal je alsnog wat geld kunnen besparen. In deze blog lees je meer over een maandelijks opzegbaar energiecontract.

De voordelen van een maandelijks opzegbaar energie contract

Wanneer je liever geen jaren vastzit aan jouw energieleverancier, bieden veel bedrijven je nu een maandelijks opzegbaar energie contract aan. Wat zijn eigenlijk de voordelen van een energiecontract met 30 dagen opzegtermijn? Ten eerste heb je gegarandeerd meer vrijheid. Je kunt namelijk op elk moment beslissen om over te stappen naar een andere leverancier of om het contract op te zeggen. Let er dan wel op dat je de verplichte opzegtermijn in acht neemt. Een energiecontract makkelijk opzeggen of oversluiten is vooral handig wanneer jij een woning verhuurt of wanneer je tijdelijk in Nederland verblijft.

Daarnaast zijn er aan het opzeggen van jouw energiecontract geen extra kosten verbonden. Wanneer je 30 dagen van tevoren opzegt, betaal je alleen nog voor die 30 dagen van de opzegtermijn. Wanneer de energieprijs verhoogd wordt, kan je dus besluiten om naar een goedkopere leverancier over te stappen. Op die manier bespaar je dus meer geld als het op jouw energierekening aankomt.

Kies voor groene stroom

Wanneer je dan toch voor meer vrijheid en de beste deal kiest, kan je direct ook voor groene stroom gaan. Groene stroom houdt in dat jouw geld in groene stroom projecten wordt gestoken. Denk hierbij aan zonne- of windenergie. Het bouwen van zonne-energie- en windmolenparken kost veel geld. Wanneer je in een energiemaatschappij investeert die dit soort projecten financiert, lever je een bijdrage aan de vergroening van de stroom. Dan ben je ook nog eens bewust met een schonere en betere toekomst bezig!

admin

Reacties zijn gesloten.