Verzekering afsluiten voor je huisdier?

Verzekering afsluiten voor je huisdier?

Wanneer je een huisdier neemt kan het voorkomen dat je er niet bij stilstaat om een verzekering af te sluiten. Misschien bij een paard, hond of kat komt het wat vaker voor dan bij een konijn, cavia of vogel. Maar voor de meeste huisdieren is het wel mogelijk om een verzekering af te sluiten. Het kan zijn dat je er over twijfelt en het nut er niet helemaal van inziet en dat is logisch. Maar uit ervaring kunnen we meegeven dat het toch wel een goed idee is om dit te doen. In deze blog vertellen wij de redenen hiervoor. 

Een ongeluk zit in een klein hoekje 

Zoals de titel al zegt een ongeluk zit in een klein hoekje. Honden houden ervan om van alles en nog wat te eten en door te slikken. Dit kan niet alleen hartstikke gevaarlijk zijn maar ook voor diarree zorgen. En dat is voor niemand leuk. Een hond met diarree kan heel erg afvallen en heeft waarschijnlijk medicijnen nodig. Deze medicijnen en een consult bij de dierenarts kunnen al gauw oplopen in de kosten. Zo kan een consult rond de € 20,- kosten. Verder kan er altijd een ongeluk gebeuren met je huisdier. Zo kan een konijn een gebroken poot hebben of een infectie. Het is dan fijn als je hiervoor verzekerd bent zodat je niet ineens meer dan 200 euro hoeft op te hoesten. 

Vergelijken van verzekeringen 

Voordat je een verzekering uitkiest is het goed om via een vergelijkingswebsite of andere websites verzekeringen te vergelijken. Sommige hondenrassen of kattenrassen hebben van nature veel afwijkingen waardoor het niet mogelijk is om te verzekeren. Het is goed om te infomeren naar de genetische afwijkingen die je huisdier heeft en op basis daarvan een verzekering te kiezen. Daarnaast kan er ook gekeken worden naar de kortingen en de dekkingen van de verzekeraar.

admin

Reacties zijn gesloten.