Verschillende transportbanden onder de loep

Verschillende transportbanden onder de loep

Ben je op zoek naar een nieuwe mobiele transportband bij Van Trier? Dan zul je er snel achterkomen dat er tal van verschillende mogelijkheden zijn. Alleen welke transportband past nu het beste bij de situatie? In dit artikel nemen we een aantal verschillende transportbanden onder de loep.

Mobiele transportband

De traditionele mobiele transportband is geschikt voor vrijwel elke situatie. Hierbij kun je ervoor kiezen om een gloednieuwe transportband te kopen, maar ook tweedehands zijn er nog veel goedwerkende transportbanden. Wanneer er qua locatie of situatie niets bijzonders is dan kun je altijd gemakkelijk je aardappelen of andere goederen transporteren met de mobiele transportband. Onder de traditionele mobiele transportband vallen nog enkele variaties om het vervoeren van de goederen gemakkelijker te maken. Vaak kun je het beste bij de transportbanden specialist navragen welke het meest geschikt is voor jouw situatie.

Een hallenvuller om de valhoogte te verkleinen

Hallenvullers worden ook regelmatig telescopische transportbanden genoemd. Een hallenvuller betreft een doorlopende band en is in tegenstelling tot de andere transportbanden voorzien van een S-lus. Deze S-lus is speciaal om de val van de goederen te onderbreken. Sommige goederen kunnen zelfs met een kleine val al worden beschadigd en hierdoor niet meer worden opgeleverd. Daarbij is de hallenvuller dus een ideale optie omdat deze zo kan worden ingesteld dat de valhoogte zijn minimaal mogelijk is. Naast de landbouw is een hallenvuller ook een veel gebruikt transportmiddel om schepen te beladen.

Duoband voor lastige situaties

De naam duoband zegt het eigenlijk al zelf. Een duoband bestaat uit twee transportband in plaats van één. Deze transportbanden zijn elkaar gekoppeld en tevens gemakkelijk toepasbaar. Men kan namelijk zelf bepalen hoe de duoband wordt gepositioneerd. Moet deze in een hoek worden gezet waardoor de goederen ook een bocht kunnen maken op de transportband of moet deze juist zo lang mogelijk worden gemaakt. De duoband kan namelijk heel gemakkelijk in en uit elkaar worden geschoven.

admin

Reacties zijn gesloten.