Verschillende soorten rolsteigers

Verschillende soorten rolsteigers

Onder de rolsteigers zijn een aantal verschillende soorten, waardoor het niet altijd even gemakkelijk is om de juiste rolsteiger te kiezen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende soorten rolsteigers

Verschillende merken steigers 

Onder de rolsteigers zijn er ook een aantal verschillende merken. Hierbij is het is niet altijd even duidelijk wat nu de voornaamste verschillen zijn tussen de verschillende steigers. Hieronder zetten we de bekendste merken even op een rijtje: 

  • Altrex: dit merk staat bekend om haar kwaliteit, maar dit is tevens ook duidelijk terug te zien in de prijs die gevraagd wordt. Hierdoor hebben ze ook een onderscheid gemaakt tussen een professionele lijn en semi-professionele lijn. 
  • Euroscaffold: dit merk is een van de goedkoopste aanbieders op het gebied van rolsteigers. De basis rolsteigers kunnen voor een scherpe prijs worden aangeboden. Daarbij worden deze steigers ook rechtstreeks uit de fabriek naar jou verstuurd. 
  • ASC: een ASC rolsteiger staat bekend om de uitstekende kwaliteit. In vergelijking met Altrex en Euroscaffold heeft dit merk de beste prijs kwaliteit verhouding. Net als Altrex heeft ASC ook een professionele lijn steiger en een semi-professionele lijn ontworpen. Deze semi-professionele lijn van ASC heeft Alumexx. 

Verschillen type rolsteigers 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen maken sommige rolsteigers ook een onderscheid tussen professioneel en semi-professioneel. De semi-professionele lijn wordt ook wel een basis rolsteiger genoemd. Deze rolsteigers zijn ideaal om op te schilderen of schoonmaakwerk uit te voeren. Mocht er wat intensievere werkzaamheden uitgevoerd moeten worden zoals het plaatsen van zonnepanelen of dak leggen dan is het verstandig om te kiezen voor een professioneel rolsteiger. Een professioneel rolsteiger bestaat uit meerdere onderdelen waardoor het draagvermogen van deze rolsteiger is toegenomen. 

Een verouderde rolsteiger?  

Mocht je nog in het bezit zijn van de wat oudere versie van een rolsteiger? Dan is het ook belangrijk dat deze gaat voldoen aan de nieuwe regelgeving omtrent de veiligheid van rolsteigers. Hiervoor kun je losse voorloopleuningen aanschaffen bij de specialist zodat ook jouw rolsteiger weer voldoet aan de nieuwe regelgeving.

admin

Reacties zijn gesloten.