Vergelijken van verschillende manieren om te beleggen

Vergelijken van verschillende manieren om te beleggen

Aangezien de spaarrente erg laag staat, kiezen steeds meer mensen ervoor om te beleggen. Hoewel het risico met beleggen een stuk hoger is, is het rendement vaak ook een stuk hoger. Je kan op een aantal manieren beleggen. Je kan kiezen om te beleggen in aandelen, obligaties of in huizen.

Beleggen in aandelen

De meest populaire manier om te beleggen is om te beleggen in aandelen. Hierdoor word je aandeelhouder van een bedrijf. als de koers stijgt van een bedrijf stijgt ook jouw aandeel.  daarnaast kan je ook geld verdienen door middel van dividend. Als een bedrijf namelijk winst maakt, zijn ze verplicht om dividend uit te keren. Beleggen in aandelen is niet zonder risico. Het is belangrijk om niet direct je aandelen te verkopen als het slecht gaat. hierdoor zal je nooit een goed rendement halen. het is wel noodzakelijk dat je enige kennis hebt van de aandelenmarkt. Anders kan je veel geld verliezen. Bij veel brokers moet je daarom ook een test maken voor je mag beginnen met het beleggen in aandelen. een andere handige tip: Lees jaarverslagen van bedrijven waarin jij wil investeren. Zo weet je hoe een bedrijf er financieel voor staat en wat de toekomstplannen zijn van een bedrijf.

 

Beleggen in obligaties

naast beleggen in aandelen kan je ook beleggen in obligaties. een obligatie is een lening die je geeft aan een regering. Het risico is een stuk kleiner als je kiest voor het beleggen in obligaties. De kans dat een heel land failliet gaat is natuurlijk een stuk kleiner dan een bedrijf.

 

Beleggen in huizen

Beleggen in huizen is ook een zeer goede manier om te beleggen. Vooral de laatste jaren zijn de prijzen voor huizen exorbitant gestegen. Als je een aantal jaren een huis had gekocht in een opkomende wijk had je zeer veel geld kunnen verdienen. daarnaast is het ook mogelijk om in een huis te beleggen en hem onder te verhuren aan andere mensen. Hierdoor wordt je huis meer waard en krijg je elke maand nog een bepaad bedrag per maand. Ideaal dus.

admin

Reacties zijn gesloten.