Tips om voordelig te kunnen bellen

Tips om voordelig te kunnen bellen

Ken je dat? Wanneer je een abonnement afsluit, je dan altijd nog steeds buiten jouw bundelt belt en onnodige kosten maakt? Vervolgens neem je een te grote bundel waarbij je de helft van wat de bundel aanbiedt niet gebruikt, zonde. Daarom een aantal tips op een rij om zo voordelig mogelijk te bellen met de juiste mogelijkheden.

Het kiezen van een abonnement

Het is altijd verleidelijk om voor de mooiste telefoon en daarmee voor een duur abonnement te gaan. Maar wanneer je al een mobiel hebt of je hoeft niet per se de nieuwste, dan is het misschien handig om te kijken naar een sim-only bundel. Daarnaast kan je kijken welk abonnement het beste bij je past. Wanneer je ongeveer weet hoeveel je gemiddeld per maand belt en internet gebruikt, weet je ongeveer welke bundel het beste bij jou past. Kies daarmee altijd voor een bundel die net ietsje hoger is, zodat je niet die extra kosten hoeft te betalen voor bellen buiten de bundel. Deze kosten zijn namelijk veel duurder dan de kosten in de bundel.
Mocht je vaak bellen dan is het ook goed om te kijken naar bundels die onbeperkt bellen aanbieden. Deze abonnementen zijn vaak wel wat duurder, maar leveren uiteindelijk wel meer op.

Vergelijk verschillende aanbieders

Om de juiste keuze te maken is het goed en verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zodra je bijvoorbeeld ook vaak vanuit het buitenland belt, is het verstandig om een bundel te nemen waarbij het goedkoop is om vanuit het buitenland te bellen. Bij sommige bundels zijn de kosten voor het bellen namelijk even duur voor het buitenland als bellen in het binnenland.

Bellen via skype of whatsapp

Mocht je een goede internetverbinding hebben dan is het het goedkoopst om natuurlijk gratis te bellen. Dit kan tegenwoordig via veel platformen zoals Skype of Whatsapp. Helaas werkt niet altijd de verbinding goed en kan het zijn dat de verbinding er vaak uitligt. Een ander nadeel hiervan is dat wanneer je gebruikmaakt van wifihotspots in binnen- en buitenland, deze verbindingen vaak niet veilig zijn. Zodra je daarom met je gegevens op deze verbindingen gaat bellen, is de kans groot dat jouw gegevens kunnen worden gehackt. Een risico die jij liever niet wilt nemen.

Bellen met een prepaid simkaart

Zoals eerder gemeld is het kopen van een sim only abonnement vaak goedkoper. Mocht je al een mobiel hebben dan is een andere variant het kopen van een prepaid simkaart. Deze variant is zowel veilig als goedkoop. Deze prepaid simkaart zet je ook in je telefoon en vervolgens kun je er geld opzetten en daarmee laad je als het ware elke keer je mobiel op. Op die manier heb je ook altijd inzicht in de kosten die je maakt. Tot slot kan een prepaid simkaart voordeel bieden wanneer werk en privé gescheiden wilt houden. De kosten houd je hierdoor mooi apart en je hebt direct inzage in jouw privé- of zakelijkgebruik van onder andere de belkosten.

 

admin

Reacties zijn gesloten.