Snel en stabiel internet met ADSL, VDSL of glasvezel?

Snel en stabiel internet met ADSL, VDSL of glasvezel?

Op zoek naar een goede internetprovider? Het is goed om de mogelijkheden te vergelijken van ADSL, VDSL en glasvezel. Er zijn veel mogelijkheden en aanbieders. Bij het kiezen van de juiste aanbieder is belangrijk. Let bij de keuze op de snelheid van het internet en ook hoe stabiel het is. Glasvezel is zeer stabiel en ook snel. De snelheid wordt niet aangetast naarmate er meerdere gebruikers zijn op een lijn. Het is een groot voordeel. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de beschikbaarheid in de regio. Naast de lijn voor het internet is het ook belangrijk om op een aantal andere zaken te letten. 

Glasvezel of VDSL? 

Met VDSL en met glasvezel kun je snel gebruik maken van het internet. Er zijn een aantal verschillen welke handig om te weten zijn. Glasvezel is een onafhankelijk en modern netwerk. VDSL is relatief oud met het oude kopernetwerk wat al vele jaren in de grond ligt. Bij glasvezel maakt het niet uit hoever de woning van het netwerk af ligt. Bij VDSL is de snelheid wel afhankelijk van de afstand van het centrale netwerk en de woning. Bij glasvezel gaat het uploaden net zo snel als bij het downloaden.  

Snelheid van het internet in het huis

Wanneer het internet snel binnenkomt in de woning wil het nog niet altijd zeggen dat het in de woning ook snel is of op kantoor. Het is goed om een wifi versterker te gebruiken als het bereik groot moet zijn. Ook een eigen router kopen is een slimme set. Met een kabel vanuit de aansluiting tot aan de router is het mogelijk om het signaal in de hele woning te versterken. Het is belangrijk om te zorgen voor een snel signaal in de woning en dan vervolgens ook goed netwerk in het huis.

admin

Reacties zijn gesloten.