Schoolstress bij je kinderen? Leid ze af op deze manieren

Schoolstress bij je kinderen? Leid ze af op deze manieren

Het ouderschap van vandaag de dag is uitdagend. Het is moeilijk om de kinderen de juiste aanwijzingen te geven om de ups en downs van het leven te doorstaan. Weet dat niets de kinderen ontgaat. Wanneer de ouders gefrustreerd zijn dan slaat dit ook over op de kinderen. Het kan in het verkeer zijn, bij de kassa of gewoon omdat het een zware en lange dag is geweest. Het zal ook voor stress bij de kinderen zorgen. Stress kunnen ze ook op school krijgen van andere leerlingen of van de leraren. Het is al met al goed om de kinderen op de juiste manier af te leiden. Zorg dat ze niet hun stress botvieren op andere kinderen, de kat of hand of op de jongere broertjes of zusjes. Hoe? We delen graag onze tips. 

Maak het leven gemakkelijker

Vaak nemen we wat teveel hooi op onze vork. We doen meer dan we aankunnen. We hebben al spijt op het moment dat we iets hebben toegezegd. Het beperkt onze eigen dromen, vrijheid en plezier in het leven. Het is soms beter om minder vrijwilligerswerk te doen om meer tijd te hebben voor de kinderen en jezelf. Zeg soms nee om jezelf en je gezin te beschermen. 

Voldoende slaap

Het is belangrijk om je kinderen voldoende te laten slapen. Meer rust betekent minder stress. Gemiddeld hebben we zeven tot acht uur slaap nodig. Wanneer we te weinig slapen worden we humeurig, stresserig en hebben we minder concentratie. Ook de kinderen hebben voldoende rust nodig. Zorg dat ze goed slapen door alle schermen een uur voor het slapen uit te zetten. Hoe meer iemand is uitgerust, hoe beter ze terugveren. 

Niet alles is persoonlijk 

Leer je kinderen dat niet alles persoonlijk is. Gebeurtenissen kunnen kwetsend zijn. Per persoon kan het persoonlijker opgenomen worden dan bij de ander. Het is goed om kritiek en commentaar ter harte te nemen en daarnaast ook weer snel van je af te laten glijden. Leer je kinderen hetzelfde. Pak hetgeen wat van waarde is en waar je jezelf kunt verbeteren en laat het dan snel weer los. Maak het niet persoonlijk. 

Voldoende bewegen 

Het is goed om volop te bewegen. Zorg ervoor dat er voldoende gesport wordt. Laat de kinderen niet de hele dag achter de schermen zitten. Zorg dat ze buiten gaan spelen en volop gaan bewegen. Motion is emotion: beweging is emotie. Het zorgt ervoor dat de emoties ook veranderen. Bekijk hier een paar mooie manieren om de kinderen op een speelse manier te entertainen terwijl ze meer beweging krijgen. 

De juiste ademhaling

Doe ademhalingsoefeningen met de kinderen. Laat ze diep in de buik ademhalen en niet boven in de borst. Het zal voor meer rust zorgen. Het is ook goed om ze mee te laten doen aan yoga. Het geeft een verdieping aan de manier hoe je jezelf kunt ontspannen. Ook voor de kinderen is dit een geweldige manier om stress van je af te laten glijden. 

admin

Reacties zijn gesloten.