Makelaars vergelijken? Hier moet je op letten!

Makelaars vergelijken? Hier moet je op letten!

Ben je van plan om binnenkort je huis te gaan verkopen. Dan wil je natuurlijk wel de juiste makelaar in Roosendaal kiezen. Alleen hoe kun je nu de beste makelaar kiezen en waar moet je op letten bij het vergelijken van een makelaar. We vertellen in dit artikel er meer over. 

Een NVM makelaar?

Wil je verzekerd zijn van een goede makelaar? Kies dan voor een NVM makelaar. Deze makelaars mogen zich niet zomaar een NVM makelaar noemen en moet hierbij aan een aantal voorwaarden voldoen. Bovendien is het voordeel van een NVM makelaar dat je aan een prominente plaatsing van je woning op funda hebt. 

Wat verwacht je precies van de makelaar

Om de juiste makelaar te kunnen kiezen is het belangrijk om van tevoren eerst scherp te hebben wat je precies van de makelaar verwacht. Wil je een zeer intensieve begeleiding of wil je juist ook zoveel mogelijk zelf kunnen oppakken. Vaak kun je hierbij erg gemakkelijk bepaalde kosten van de makelaar drukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het promoten van de eigen woning. Dit is vaak uiteraard volledig afhankelijk van de beschikbare tijd die je hebt. Wellicht zou je de makelaar wel kunnen assisteren, maar heb je er simpelweg de tijd niet voor. Kies dan voor een makelaar die alles voor je uit handen kan nemen.  

De makelaarscourtage

Als je jouw huis wilt verkopen, wil je hier vaak dan ook het hoogst mogelijke bedrag voor terugzien. Bij de meeste makelaars is de makelaarscourtage ook direct gekoppeld aan de verkoopprijs. Dit is om de makelaar te stimuleren een zo hoog mogelijke verkoopprijs te verkrijgen. Kijk dan ook wat deze courtage bedraagt, wordt deze ook exclusief of inclusief BTW benoemd? Bij de meeste makelaars betreft een courtage exclusief BTW. Sommige makelaars hanteren ook een vast courtage. Ze zullen echter niet altijd proberen een zo hoog mogelijk prijs af te dwingen, maar voornamelijk de woning zo snel mogelijk proberen te voorkomen.

admin

Reacties zijn gesloten.