Koop je tweedehands auto in het buitenland

Koop je tweedehands auto in het buitenland

Zoek je al tijden naar een nieuwe tweedehands auto maar heb je je droomvoertuig nog niet gevonden? Neem ook eens een kijkje over de grens. In de landen om ons heen liggen de prijzen voor tweedehands auto’s en ook motoren vaak een stuk lager. Toegegeven, het importeren brengt ook enige kosten met zich mee. Maar toch kan je vaak een behoorlijk financieel voordeel behalen.

Waarom een auto of motor uit het buitenland importeren

Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om een auto of motor uit het buitenland te importeren. En dan met name uit onze buurlanden België en Duitsland. Voor het importeren van motorfietsen is Italië ook een populair land omdat veel bekende merken hier geproduceerd worden. Als je dichter bij de bron zit, en in landen koopt waar de belastingtarieven lager liggen, kan je financieel voordeel behalen. Dat is de voornaamste reden dat steeds meer Nederlanders ervoor kiezen om een voertuig te importeren uit het buitenland. Wil je ook besparen op het aanschaffen van een tweedehands auto of motor? Neem eens een kijkje over de grens.

Er zijn uiteraard ook nog andere manieren om te besparen op de aanschaf van een auto. Zo kan je kiezen voor een autolening. Op die manier hoef je niet in één keer een grote som geld neer te leggen en heb je een auto op afbetaling.

 

Hoe werkt het importeren

Het importeren van een voertuig start altijd met een zoektocht. Je kan hierover advies inwinnen, maar het importeren uitkiezen van het gewenst voertuig moet je uiteindelijk zelf kiezen. Je kan ervoor kiezen om de auto of motor in het buitenland te gaan bezichtigen voordat je deze importeert maar dit is niet gebruikelijk. Vervolgens maak je een afspraak om het voertuig te kopen, zorg je voor het vervoer en breng je de auto in Nederland naar het RDW om het kenteken om te laten zetten. Klinkt eenvoudig, en dat is het eigenlijk ook. Toch vinden mensen vele papierwerk en het berekenen van de BPM vaak complex.

 

 

Je nieuwe voertuig thuis afgeleverd

Wil je helemaal je handen niet vuil maken en lekker achterover leunen? Kies dan voor de complete service als het gaat om een auto of motor importeren. Hierbij hoef je zelf niets te doen, alleen uit te kiezen welk voertuig je wil importeren natuurlijk. Het importbedrijf handelt de rest af, zorgt voor het vervoer en ook de afhandeling van het nodige papierwerk en de belastingen.

Bron: http://autolink.nl/

admin

Reacties zijn gesloten.