Hoe kan je een fietsendrager op een auto installeren?

Hoe kan je een fietsendrager op een auto installeren?

Een fietsendrager is een steeds bekender fenomeen onder de kampeerders. Wanneer je in het binnen- of het buitenland op vakantie gaat is het beschikken over een fiets altijd fijn. Een fiets huren op plaats van bestemming kost geld. Je kunt er daarom ook voor kiezen om je eigen fiets gemakkelijk mee te nemen.

 

Wat is een fietsendrager?

Een fietsendrager is een onmisbaar hulpmiddel onder de kampeerders. Met een fietsendrager kun je zonder enige moeite jouw fiets meenemen naar de plaats van bestemming. Meestal maakt een fietsendrager plaats voor 1, 2 of 3 fietsen. Op deze manier kun je jouw en de fiets van je partner gemakkelijk meenemen op vakantie. De auto waar de fietsendrager op komt moet wel over een trekhaak beschikken. Het voordeel aan een fietsendrager is de ruimte die je bespaard. Wanneer je over een grote auto beschikt bestaat de kans dat de fiets in de auto past. Wanneer je een fiets in de auto vervoerd zullen er alleen niet veel andere spullen meer in de auto passen. Met een fietsendrager voorkom je deze problemen. Fietsendragers zijn er in veel verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld een kantelbare fietsendrager. Deze fietsendrager kun je met de fietsen er nog op naar je toe kantelen. Dit zorgt ervoor dat je moeiteloos bij je kofferbak kunt komen.

 

Hoe bevestig je een fietsendrager op de auto?

Wanneer je een fietsendrager op jouw auto wilt aanbrengen, zal deze op de trekhaak worden gemonteerd. Het is verstandig om altijd de gebruiksaanwijzing te volgen die bij de fietsendrager is gegeven. Je plaatst als eerst de fietsendrager los op de trekhaak van de auto. Vervolgens draai je de bouten van de fietsendrager voorzichtig vast. Wanneer dit is gelukt ondersteun je de fietsendrager nog met één hand, en draai je de bouten boven aan de fietsendrager vast. Deze bouten zitten meestal vlak boven de trekhaak. Bij sommige modellen moet je de fietsendrager over de trekhaak plaatsen en deze vervolgens met een grote hefboom aandraaien. De Pro User fietsendrager is een fietsendrager die aan alle gemakken voldoet. De fietsendrager is makkelijk te bevestigen, en geschikt voor elke klus. 

 

Hoe bevestig je de fiets op een fietsendrager?

Het bevestigen van een fiets op een fietsendrager is geen hele moeilijke klus. Het verschilt natuurlijk per fietsendrager en per type fiets. Kijk altijd eerst naar de bijbehorende handleiding. Hier staat meestal ook in beschreven hoe je de fiets bevestigt. De eerste fiets die op de fietsendrager wordt geplaatst komt op de achterste wielgoten geplaatst. De grote klem in het midden van de fietsendrager wordt in de goede richting gezet en vervolgens aan het frame van de fiets vastgemaakt. Als deze klem vast zit aan het frame kunnen de wielen worden vastgemaakt. Deze worden vastgemaakt door een soort kleine riempjes over de velg van de fiets heen. Wanneer het nodig is om nog een fiets te bevestigen worden de stappen herhaalt. De tweede fiets komt hierbij op de voorste wielgoten te staan. Wanneer de fietsen van de fietsendrager worden afgehaald kun je dezelfde stappen omgekeerd volgen. Met een fietsendrager zonder fiets kan gewoon gereden worden.

admin

Reacties zijn gesloten.