Hoe je het beste je winkel voorraad organiseert

Hoe je het beste je winkel voorraad organiseert

Het voorraadbeheer is belangrijk voor iedere winkel. Wanneer de voorraad snel verkocht wordt dan is dat prettig voor de winkelier. Natuurlijk moet de voorraad wel snel en goed worden aangevuld. Het voorraadbeheer speelt hierbij een belangrijke rol. De voorraad moet immers op tijd weer worden aangevuld. Zo kunnen alle klanten de spullen kopen. We delen graag een aantal tips om een winkel voorraad te organiseren. 

 

Unieke categorieën 

Zorg dat er verschillende categorieën zijn om de voorraad in op te delen. Denk aan de kleur, de maat, de afmeting, de materialen en het merk. Het is mogelijk om de categorieën in de kassa in te regelen. De kassa wordt gekoppeld met de voorraad. Het is dan ook snel en gemakkelijk mogelijk om de voorraad op te zoeken op basis van een categorie. Het is vaak mogelijk om op basis van meerdere categorieën een juiste keuze te maken. 

 

Een indeling op basis van de omzet

Het is slim om de categorieën in te delen volgens de ABC indeling. De A voorraad is 20 procent van het assortiment welke voor 80 procent van de omzet zorgt. De B voorraad is 30 procent van de voorraad welke zorgt voor 5 procent van de omzet. De C voorraad is 5 procent van de voorraad welke zorgt voor 5 procent van de omzet. Het Pareto principe geldt hier ook voor. Het gaat er dus om dat 20 procent van de omzet zorgt voor 80 procent van de omzet. Het is goed om te weten welke producten goed lopen om deze meer te promoten. 

 

Labels gebruiken 

De winkelvoorraad organiseren kan ook goed door labels te gebruiken. Kies voor de Dymo 99012 voor compacte labels. Het is gemakkelijk aan te brengen en zorgt voor overzicht. Hier kunnen de categorieën goed bij gebruikt worden. 

admin

Reacties zijn gesloten.