Geldleningen vergelijken loont zeker!

Geldleningen vergelijken loont zeker!

Tegenwoordig wordt er heel wat vergeleken. Jaarlijks doen duizenden mensen een beroep op vele vergelijkers. Er wordt een vergelijker gebruikt om de energierekening naar beneden te brengen, het goedkoopste telefoonabonnement te vinden of een passende zorgverzekering af te sluiten. Maar wanneer iemand op zoek is naar een geldlening, wordt veelvuldig de eerste de beste kredietverstrekker gekozen die men tegenkomt. Toch is het vergelijken van geldleningen heel verstandig. Zeker omdat de kredietverstrekkers allemaal andere voorwaarden hanteren. Als je een lening voor het kopen van een auto wilt afsluiten is de beste kredietverstrekker anders dan wanneer je een lening voor een verbouwing wilt vinden.

Welke gegevens zijn er nodig om leningen te vergelijken?

Om de meest voordelige lening voor jouw situatie te kunnen aanvragen, ga je naar leningen. Een lening is maatwerk en daarom voor niemand hetzelfde, om de vergelijking goed te kunnen maken dien je een aantal vragen te beantwoorden:

  •       Waar ga je de lening voor gebruiken?
  •       Hoeveel wil je lenen?
  •       Wat is je geboortedatum?
  •       Wat is je woonsituatie?
  •       Ben je in loondienst?

Op basis van de door jouw ingevulde gegevens worden de meest passende kredietverstrekkers en leningen getoond. Je kunt vanuit de vergelijker ook eenvoudig offertes opvragen bij de bewuste kredietverstrekker.

Geen vast contract, toch een lening?

Sommige aanbieders vinden het belangrijk om te weten wat voor dienstverband je hebt. Je hebt niet per se een vast contract nodig om geld te lenen. Als je een tijdelijk contract hebt, moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen: je moet minimaal 25 jaar oud zijn, je mag geen BKR-registratie op je naam hebben staan en je moet één of twee jaar in dienst zijn bij je werkgever. Vaak wordt er ook nog een intentieverklaring gevraagd.

Veilig geld lenen

Natuurlijk wil je door jouw geldlening niet in de financiële problemen komen. We kennen allemaal wel een gezin waarbij dat wel gebeurd is. Daarom is het heel belangrijk een aantal zaken goed in de gaten te houden. Als eerste, leen nooit meer geld dan je nodig hebt. Geld lenen kost geld, dus dit is werkelijk zonde van het geld. Wanneer je een lening afsluit ga je een contract aan, je dient je dus te houden aan de afspraken die je afspreekt met je kredietverstrekker. Kijk goed welke maandpremie wordt gevraagd voor het aflossen van de lening. Is dit bedrag haalbaar voor jou, ook in maanden dat het financieel wat minder gaat? Op deze manier kun je altijd aan je verplichtingen voldoen.

admin

Reacties zijn gesloten.