De verschillende motorhelmen naast elkaar

De verschillende motorhelmen naast elkaar

Momenteel druk op zoek naar een nieuwe motorhelm en ook de verschillende helmen met elkaar aan het vergelijken? We proberen je in dit artikel alvast wat op weg te helpen en bespreken hier de integraalhelm, systeemhelm en de jethelm. Deze worden uiteraard altijd nog onderverdeeld in crosshelmen en kinderhelmen. We houden het hierbij voornamelijk op de hoofdcategorie.

Kies voor veiligheid met de integraalhelm

De integraalhelm staat over het algemeen bekend als de meest veilige helm die er bestaat. Dit komt doordat met dit type helm het grootste gedeelte van het hoofd wordt beschermd. Dit wil niet zeggen dat de systeemhelm en jethelm niet veilig zijn, integendeel. Het voordeel bij de integraalhelm is echter dat de kin ook altijd wordt beschermd, wat bij de andere helmen juist niet weer het geval is. Een kinstuk is echter niet alleen veiliger, maar houdt bij hoge snelheden ook de wind en regen buiten je helm, dus is deze helm ook ideaal voor de winter. In de zomer kan deze helm juist weer te warm zijn. Kortom kies je voor veiligheid en niet te veel kou in de winter tijdens het rijden, dan is het verstandig om een integraal helm te kopen.

Systeemhelm: de helm met een kliksysteem

De systeemhelm lijkt eigenlijk veel op een integraalhelm. Een systeemhelm heeft voor het kinstuk echter een kliksysteem, zodat deze gemakkelijk kan worden opengeklapt. Dit is vooral gemakkelijk om te kunnen communiceren, maar is ook voor in de zomer erg gemakkelijk omdat je dan wat frisse lucht naar binnen krijgt bij het warme weer. Daarbij heeft de systeemhelm dezelfde functionaliteiten als de integraalhelmen op het moment dat het kinstuk is dichtgeklikt.

De jethelmen

Daarnaast hebben we nog de jethelmen. Deze helmen worden veelal in de zomer gebruikt. In tegenstelling tot de systeemhelmen of integraalhelmen is deze helm veel meer open. Je hoofd zelf is uiteraard nog wel volledig omsloten, maar wordt het gezicht vervolgens volledig open gelaten. Hierdoor heb je wel lekker wat wind je gezicht. Dit is dus vooral voor in de zomer fijn. Dit betekent echter ook direct dat het gezicht minder beschermd is en dat bij een ongeluk je ook veel meer schade aan je gezicht kan hebben.

admin

Reacties zijn gesloten.