De juiste kantoorruimte vinden

De juiste kantoorruimte vinden

Als ondernemer kunnen we zeker in de huidige samenleving heel goed begrijpen dat je verlangt naar een eigen kantoor. Je hebt jarenlang thuis in het kleine studeerkamertje gewerkt, maar je merkt dat de lijn tussen werk en privé heel dun geworden is. Hoog tijd dus om te kijken naar een kantoorruimte. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe vind je de juiste kantoorruimte? In dit artikel geven we je graag een aantal tips waar je op kunt letten.

De locatie

Uiteraard is de locatie van de kantoorruimte erg belangrijk. Zo kun je op zoek gaan naar een kantoorruimte bij jou in de buurt. Dat scheelt namelijk een hoop reistijd. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat je bij jou in de stad geen geschikte ruimte kunt vinden. Wellicht dat je dan wel net iets buiten de stad kunt vinden. Woon je bijvoorbeeld in Leiden, maar kun je daar geen geschikte ruimte vinden? Dan kun je bijvoorbeeld ook kijken naar een kantoorruimte Alphen aan den Rijn. Alphen aan den Rijn ligt namelijk in de buurt van Leiden en het kan zomaar zijn dat de prijzen van de ruimtes ook nog eens een stukje lager zijn dan in de grote stad Leiden. 

De faciliteiten

Uiteraard zijn de faciliteiten ook erg belangrijk. Is er bijvoorbeeld een kitchenette aanwezig waar je gebruik van kunt maken om een lunch klaar kunt maken? En zijn dit ruimtes die je moet delen met andere huurders? Of heb je deze faciliteiten voor jouzelf ter beschikking. 

De prijs

De prijs speelt ook een belangrijke factor in het vinden van de juiste kantoorruimte. Je kunt daarom het beste eerst alle inkomsten in kaart brengen. Hoeveel komt er binnen en hoeveel gaat eruit? Hoe hoog zijn dus de lasten? Op basis daarvan kun je met jezelf een budget afspreken hoe hoog de kosten maximaal mogen zijn. Uiteraard zit er wel een verschil in of je de kantoorruimte gaat huren of kopen. Ook dat is iets waar je goed over na moet denken.

De inrichting

Ga je een kantoorruimte huren? Dan is het goed om na te vragen hoe vrij je bent voor de inrichting van de ruimte. We kunnen ons bijvoorbeeld goed voorstellen dat je de ruimte naar eigen wens wilt inrichten en hier en daar een likje verf wilt geven om het aan te sluiten op jouw huisstijl. Maar hoe vrij ben je hierin? En hoe moet je de ruimte uiteindelijk weer opleveren? Het zijn allemaal zaken die handig zijn om van tevoren te weten. 

Succes!

We hopen dat je iets gehad hebt aan de tips in dit artikel en wensen jou veel succes bij het vinden van een juiste kantoorruimte!

 

admin

Reacties zijn gesloten.