5 tips om je gazon makkelijk te onderhouden

5 tips om je gazon makkelijk te onderhouden

Gazon-onderhouden

Heb je een mooie tuin met prachtig groen gras? Natuurlijk wil je er alles aan doen om te zorgen dat jij degene bent met het groenste gras van de straat. Verticuteer je gras, zaai bij kale plekken of ga een zitmaaier kopen om je gras te onderhouden. Lees verder en ontdek de tips om makkelijk je gazon bij te houden.

  1. Verticuteer je gras eens per jaar

Het klinkt misschien heel logisch, maar gras houdt ervan om te ademen en te groeien. Hiervoor is het van belang dat je gras toegang heeft tot voldoende frisse lucht. Soms heeft je gras onvoldoende zand om te ademen. Verticuteer dan je gras. Dit kan je het beste in het voor- of najaar doen en hoeft niet vaker dan één keer per jaar.

  1. Zaai op kale plekken

Als je je gras hebt geverticuteerd, kan het zijn dat er kale plekken zijn ontstaan. Dat ziet er natuurlijk niet mooi uit. Maar je lost het eenvoudig op, door de kale plekken in te zaaien. Hiervoor kan je het beste hetzelfde soort graszaad gebruiken als bij aanleg.

  1. Strooi kalk over het gras

Heb je al eens gehoord van de juiste zuurgraad van je gras? Als deze in orde is, is je gras beter in staat om voedingsstoffen op te nemen. Als je zuurgraad te laag is, kan je wat kalk over je gras strooien om het probleem op te lossen.

  1. Bemest je gras in het voorjaar

Door het maaien van het gras gaan er behoorlijk wat voedingsstoffen verloren. Om dit te corrigeren kan je in het voorjaar je gras bemesten. Mest zorgt voor een betere groei van je gras.

  1. Maai je gras regelmatig

Als je een mooi gras wil creëren, moet je je gras regelmatig maaien. In het voorjaar en in de zomer kan je dit het beste wekelijks doen. Heb je een groot grasveld? Ga dan een zitmaaier kopen. Met een zitmaaier maai je het gras een stuk sneller, je hoeft niet je gras over te lopen en ook geen bak te legen.

admin

Reacties zijn gesloten.