4 tips om op de kosten te besparen

4 tips om op de kosten te besparen

Als je gaat verhuizen naar een andere stad dan kan dat vaak veel kosten met zich mee brengen. Denk hierbij aan nieuwe verzekeringen, nieuwe abonnementen, meubels, muren verven etc. Er zijn manieren waarop je op deze dingen kan besparen. Hoe waarop je dat kan doen lees je in dit artikel.

 

Tip 1: Muurstickers

Om je muur op te leuken zou je gelijk denken om je muur te behangen met een leuk printje. Je zou er ook voor kunnen kiezen om voor bijvoorbeeld de kinderkamer een leuke muursticker naar keuze op te plakken. Dit is een goedkopere manier om je kale muur op te leuken dan om hele te gaan behangen. Denk bijvoorbeeld aan een sticker met tekst, het logo van je favoriete voetbalclub of van je lievelingsdier. Ook zou je zelf een muursticker kunnen ontwerpen. Dit is niet alleen leuk voor de kinderkamer, maar ook voor in de woonkamer is dit een hele leuke toevoeging voor je kale witte muur.

 

Tip 2: Energiekosten

Als je gaat verhuizen dan is dat het perfecte moment om uit te zoeken of je in het huishouden kan besparen op je energiekosten. Het is verstandig als je energieleveranciers gaat vergelijken. Zo kan je precies zien welke energieleverancier voor jou het voordeligst is.

 

Tip 3: Verzekeringen

Naast het vergelijken van energieleveranciers, is ook het verstandig om je verzekeringen te vergelijken. Vaak sluiten mensen een zorg- of autoverzekering af waar ze jaren niet meer naar omkijken. Ieder jaar in december kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Het is daarom slim om ieder jaar even te kijken of je misschien kan overstappen naar een voordeligere zorgverzekering.

 

Tip 4: Abonnementen

Op abonnementen kan je vaak veel besparen. Controleer elk jaar welke abonnementen je hebt en hoeveel ze kosten. Zitten er ook overbodige abonnementen tussen? Zeg die dan snel op. Kijk ook welke abonnementen jij echt nodig hebt. Schrijf ook op wanneer je abonnementen aflopen, zo betaal je niet ongemerkt weer voor een jaar als je het abonnement eigenlijk wilt opzeggen.

admin

Reacties zijn gesloten.