3 redenen waarom je voor zonnepanelen moet kiezen

3 redenen waarom je voor zonnepanelen moet kiezen

Je zit er al een tijdje over na te denken: zonnepanelen. Je hoort er allemaal goede verhalen over, maar eigenlijk weet je niet precies hoe en wat. Wat zijn de voordelen van de zonnepanelen en welk bedrijf is hier geschikt voor? Dat lees je in dit artikel.

 

Voordelen

Er zitten heel veel voordelen aan zonnepanelen. Ze zijn namelijk heel milieuvriendelijk, produceren schone energie, waardoor je verminder CO2-uitstoot. Ook hebben zonnepanelen een lange levensduur. Dit komt voornamelijk doordat zonnepanelen geen bewegende onderdelen bevatten. Tegenwoordig gaan zonnepanelen minstens 25 jaar mee. De grootste reden waarom mensen voor zonnepanelen kiezen is natuurlijk dat je bespaart op je energierekening. De zonnepanelen heb je gemiddeld binnen 10 jaar al terugverdiend doordat je honderden euro’s per jaar kan besparen op je energierekening. 

 

Een slimme investering

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog is een goede investering. Door zonnepanelen te plaatsen op je dag, stijgt de waarde van de woning. Duurzame woningen zijn namelijk heel aantrekkelijk voor eventuele kopers. Als je van plan bent om over een paar jaar te verhuizen en de koper heeft geen interesse in de zonnepanelen dan kan je ze laten verwijderen en meenemen naar je nieuwe woning. 

 

Let hierop bij het vergelijken van bedrijven

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een offerte voor zonnepanelen gaat aanvragen. Kijk naar het aantal jaar garantie dat je op de zonnepanelen hebt. Ook is een snelle installatie fijn, zo kan je er zo snel mogelijk van profiteren. Let er ook op of je van tevoren aan aanbetaling moet doen. Een voorbeeld van een groot zonnepanelenbedrijf in Nederland is BonGo Solar. Hier betaal je pas na oplevering en heb je tot wel 25 jaar garantie en service na aanschaf. Een persoonlijk en passend advies is ook belangrijk. Dit zijn dus allemaal dingen waar je op moet letten als je overweegt om zonnepanelen aan te schaffen. 

admin

Reacties zijn gesloten.